Gürsel EKMEKÇİ-Yazar, ADD Eski Bşk.
Köşe Yazarı
Gürsel EKMEKÇİ-Yazar, ADD Eski Bşk.
 

Güneş

Türküz, ne mutlu dedik ya. Faşist olduk. **** Şanlı ordumuza aşığız ya. Darbeci olduk. **** Devletimizi asker kurdu, çünkü başka kuracak kimse yoktu. İyi kötü bi eğitimden geçip, az biraz gün görmüş kimseler harbiden yoktu. Toz konduramadığımız bazı değerlerimiz var ya. Vesayetçi olduk. **** İyi de senin pkk'n neden var? Neden silahlı örgüt kurdun? Hani, ilerici-özgürlükçü-sınır tanımayan dünya vatandaşısın? Hani, Türkiye halklarısın? Hani, yaşasın halkların kardeşliğisin? Ondan sordum. Dünyanın hiçbi memleketinde görülmedik ölçüde, yaşadığı toprağı bölmeyi düşünecek kadar büyük bi özgürlüğe sahipsin? Babanın çiftliğidir, buyur kardeşim.. Askersiz olmuyo di mi? **** İyi de sende neden ''imamın ordusu'' var? Neden silahlı örgüt kurdun? Hani, paralısın-pullusun, şirketler-holdingler yönetmektesin, sınırsız güçler-iltimaslar kuşanmışsın? Ondan sordum. Dünyanın hiçbi ülkesinde görülmedik ölçüde, insanların gelecekleriyle oynama-yaşamını berbat etme- beğenmediğini öldürebilme kadar büyük bi özgürlüğe sahipsin. Babanın çiftliğidir, buyur kardeşim. Askersiz olmuyo di mi? **** İyi de sen neden evinde-apartmanında falan silahlandın? Koruya-ormana, bağına-bahçene neden cephane gömdün? Vakit tamam komutu geldiği an derhal kan gövde götürtmeye hazır, adı konmamış bi silahlı personelin neden var? Hani, muktedir himayesinde yuvalanmışsın, yediği önünde yemediği ardındasın, aşamayacağı dağı olmayansın? Ondan sordum. Dünyanın hiçbi vatanında görülmedik ölçüde, diğer tüm inançları yok sayıp salt kendi mezhebinin fikrine ait bi dünya kuracak kadar büyük bi özgürlüğe sahipsin? Babanın çiftliğidir, buyur kardeşim. Askersiz olmuyo di mi? **** Askerle... Ama ille de irfanla kurulmuş bi Cumhuriyetin... Daha kurulmadığı... Kurulmak üzre yola çıkıldığı... O şanlı tarihin yıl dönümündeyiz... 19 Mayıs 1919 koşulları neyse, 19 Mayıs 2023'dekiler de tıpa tıp odur.  **** Yaşadıklarımız, yaşattıklarınız, sayenizde yitirdiğimiz değerler falan, yanıt hakkı doğurdu bize artık. Seçim meçim sonra gelir. Gün itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşanması gereken ilk gündem bu hakkımızı kullanmak olmalıdır.  İzninizle kullanayım; Faşist de sizsiniz! Darbeci de sizsiniz! Vesayetçi de siz! Kiminiz kürtçüsünüz, kiminiz nakşibendisiniz, kiminiz liberal geçinen yetmez ama evetçi dangalaksınız. Misliyle iade ederiz! **** Bakın çok netiz biz. Gizli kapaklı işimiz olmaz. Gerek de duymayız. Mustafa Kemal'in devrimcileriyiz. Kalpaksız Kuvvacılarız. Ve Bandırma Vapuru'ndan bu yana susmadı dillerimiz; -''Güneş ufuktan şimdi doğar Yürüyelim arkadaşlar''. Susturamazsınız.  
Ekleme Tarihi: 19 Mayıs 2023 - Cuma

Güneş

Türküz, ne mutlu dedik ya.

Faşist olduk.

****

Şanlı ordumuza aşığız ya.

Darbeci olduk.

****

Devletimizi asker kurdu, çünkü başka kuracak kimse yoktu. İyi kötü bi eğitimden geçip, az biraz gün görmüş kimseler harbiden yoktu. Toz konduramadığımız bazı değerlerimiz var ya.

Vesayetçi olduk.

****

İyi de senin pkk'n neden var?

Neden silahlı örgüt kurdun?

Hani, ilerici-özgürlükçü-sınır tanımayan dünya vatandaşısın? Hani, Türkiye halklarısın? Hani, yaşasın halkların kardeşliğisin? Ondan sordum.

Dünyanın hiçbi memleketinde görülmedik ölçüde, yaşadığı toprağı bölmeyi düşünecek kadar büyük bi özgürlüğe sahipsin?

Babanın çiftliğidir, buyur kardeşim..

Askersiz olmuyo di mi?

****

İyi de sende neden ''imamın ordusu'' var?

Neden silahlı örgüt kurdun?

Hani, paralısın-pullusun, şirketler-holdingler yönetmektesin, sınırsız güçler-iltimaslar kuşanmışsın? Ondan sordum.

Dünyanın hiçbi ülkesinde görülmedik ölçüde, insanların gelecekleriyle oynama-yaşamını berbat etme- beğenmediğini öldürebilme kadar büyük bi özgürlüğe sahipsin.

Babanın çiftliğidir, buyur kardeşim.

Askersiz olmuyo di mi?

****

İyi de sen neden evinde-apartmanında falan silahlandın? Koruya-ormana, bağına-bahçene neden cephane gömdün?

Vakit tamam komutu geldiği an derhal kan gövde götürtmeye hazır, adı konmamış bi silahlı personelin neden var?

Hani, muktedir himayesinde yuvalanmışsın, yediği önünde yemediği ardındasın, aşamayacağı dağı olmayansın? Ondan sordum.

Dünyanın hiçbi vatanında görülmedik ölçüde, diğer tüm inançları yok sayıp salt kendi mezhebinin fikrine ait bi dünya kuracak kadar büyük bi özgürlüğe sahipsin?

Babanın çiftliğidir, buyur kardeşim.

Askersiz olmuyo di mi?

****

Askerle... Ama ille de irfanla kurulmuş bi Cumhuriyetin...

Daha kurulmadığı...

Kurulmak üzre yola çıkıldığı... O şanlı tarihin yıl dönümündeyiz...

19 Mayıs 1919 koşulları neyse, 19 Mayıs 2023'dekiler de tıpa tıp odur. 

****

Yaşadıklarımız, yaşattıklarınız, sayenizde yitirdiğimiz değerler falan, yanıt hakkı doğurdu bize artık.

Seçim meçim sonra gelir. Gün itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşanması gereken ilk gündem bu hakkımızı kullanmak olmalıdır. 

İzninizle kullanayım;

Faşist de sizsiniz!

Darbeci de sizsiniz!

Vesayetçi de siz!

Kiminiz kürtçüsünüz, kiminiz nakşibendisiniz, kiminiz liberal geçinen yetmez ama evetçi dangalaksınız.

Misliyle iade ederiz!

****

Bakın çok netiz biz. Gizli kapaklı işimiz olmaz. Gerek de duymayız. Mustafa Kemal'in devrimcileriyiz. Kalpaksız Kuvvacılarız.

Ve Bandırma Vapuru'ndan bu yana susmadı dillerimiz;

-''Güneş ufuktan şimdi doğar

Yürüyelim arkadaşlar''.

Susturamazsınız.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Nevzat
(19.05.2023 15:30 - #241)
Susturamazlar
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)

Diğer Yazıları

15
Şubat
01
Şubat
23
Ocak
13
Ocak
05
Ocak
26
Aralık
22
Eylül
29
Ağustos
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.