Atiye Keskin (Kubanlı) - Yazar
Köşe Yazarı
Atiye Keskin (Kubanlı) - Yazar
 

Politika Terbiyesi

Yıldırım Bayezid'e paşalarından birini şikâyet etmişler. Sultanım, demişler, kusuru ve hatası ayân olmuş bir kişiye bunca rağbetinizin sebebi nedir? Padişah demiş ki: - Onda öyle bir hal var ki, ziyadesiyle hoşuma gider, şöyle ki, kızdığı zaman ve kendisine yapılan her türlü muameleye karşı terbiyesini bozmadan cevap verip müdafaasını yapar. Hz. Ali Öfkesini yenen insan olunuz buyuruyor; “insanların hakiki hüviyetini mi öğrenmek istiyorsunuz öfkelendikleri zamanı kollayınız.” Meclis gibi milletin seçilmiş insanlarının bulunduğu yerde, yumruk yumruğa döğüş ve küfürlerle konuşmak politika ter- biyesi ile kabili telif değildir.  Hakları, arzuları, daha efendice konuşarak beyan etmek ve millet kürsüsünü mahalle kavgasına dökmemek için azamî dikkat etmek, hele şu etrafımızın bize göz diktiği devirlerde elzemdir. Mecliste, "Efendiler, beyler, lütfen bu kanaati tetkik buyurunuz!" Tarzındaki Atatürk'ün zamanından kalma tâbirlere millet hasret kaldı... Demokrasi mücadelelerinde bizler çocuklarımıza örne olacak, terbiyeli, sabırlı, hakları ve arzuları isyânla değil, itidâlle savunan devlet adamları bekliyoruz.
Ekleme Tarihi: 01 Nisan 2024 - Pazartesi

Politika Terbiyesi

Yıldırım Bayezid'e paşalarından birini şikâyet etmişler.

Sultanım, demişler, kusuru ve hatası ayân olmuş bir kişiye bunca rağbetinizin sebebi nedir? Padişah demiş ki:

- Onda öyle bir hal var ki, ziyadesiyle hoşuma gider, şöyle ki, kızdığı zaman ve kendisine yapılan her türlü muameleye karşı terbiyesini bozmadan cevap verip müdafaasını yapar.

Hz. Ali Öfkesini yenen insan olunuz buyuruyor; “insanların hakiki hüviyetini mi öğrenmek istiyorsunuz öfkelendikleri zamanı kollayınız.”

Meclis gibi milletin seçilmiş insanlarının bulunduğu yerde, yumruk yumruğa döğüş ve küfürlerle konuşmak politika ter- biyesi ile kabili telif değildir. 

Hakları, arzuları, daha efendice konuşarak beyan etmek ve millet kürsüsünü mahalle kavgasına dökmemek için azamî dikkat etmek, hele şu etrafımızın bize göz diktiği devirlerde elzemdir. Mecliste, "Efendiler, beyler, lütfen bu kanaati tetkik buyurunuz!" Tarzındaki Atatürk'ün zamanından kalma tâbirlere millet hasret kaldı...

Demokrasi mücadelelerinde bizler çocuklarımıza örne olacak, terbiyeli, sabırlı, hakları ve arzuları isyânla değil, itidâlle savunan devlet adamları bekliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.