Hasan İLERİ - Med.Dr.
Köşe Yazarı
Hasan İLERİ - Med.Dr.
 

14 Mayıs Seçimleri

Türkiye hızla 14 Mayıs seçimlerine gidiyor. İki büyük ittifak var: Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı. Cumhur İttifakı’nın ana unsuru iktidar partisi, Millet İttifakı’nın ana unsuru Cumhuriyet Halk Partisi. Her iki ittifak ta, genişleme peşinde. Cumhur İttifakı yanına HüdaPar’ı aldı. Millet İttifakı da yanına bilindiği gibi HDP’yi aldı. Halkçı bir parti olan CHP, HALKLARCI bir parti olan HDP’nin desteğine ihtiyaç duydu. Uzun müzakereler sonunda bu destek sağlandı. İktidar partisinin bloğu olan Cumhur İttifakı, HüdaPar isimli partinin desteği ile seçimi önde bitirebilecek mi? CHP’nin içinde bulunduğu Millet İttifakı HDP’nin desteği ile seçimi önde bitirebilecek mi? HDP ve HüdaPar’ın etkisi ve desteği kayda değer bir etki ve destek olabilecek mi? Tek kelime ile cevap verelim: HAYIR Peki, seçimleri etkileyecek en önemli faktör ya da faktörler nelerdir? Gelin bazı gıda maddelerinin fiyatlarına bir göz atalım: Bir kilo kıyma 320 TL., bir kilo kuru soğan 22 TL., bir kilo tereyağ 200 TL., bir kutu kesme şeker 28 TL. Bu listeyi uzatmak ve zenginleştirmek çok kolay. Ev kiraları sosyal, ekonomik bir felaket haline geldi. Konut ve işyeri kiraları gibi satış fiyatları da sosyal ve ekonomik yangın halinde. Eğer milletimiz bu yakıcı ve yıkıcı zamları tolero edebilirse, sindirebilirse, bu durum seçim sonuçlarına yansıyacak. Sindiremez, tolero edemezse yine bu durum seçim sonuçlarına yansıyacaktır. Yani seçim sonuçlarına ne HDP’nin desteği, ne de HüdaPar’ın desteği birinci dereceden etkisi olmayacak, gıda maddelerinde görünen bu yakıcı artışlar seçim sonuçlarını tayin edecektir.
Ekleme Tarihi: 06 Nisan 2023 - Perşembe

14 Mayıs Seçimleri

Türkiye hızla 14 Mayıs seçimlerine gidiyor. İki büyük ittifak var: Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı. Cumhur İttifakı’nın ana unsuru iktidar partisi, Millet İttifakı’nın ana unsuru Cumhuriyet Halk Partisi.

Her iki ittifak ta, genişleme peşinde. Cumhur İttifakı yanına HüdaPar’ı aldı. Millet İttifakı da yanına bilindiği gibi HDP’yi aldı. Halkçı bir parti olan CHP, HALKLARCI bir parti olan HDP’nin desteğine ihtiyaç duydu. Uzun müzakereler sonunda bu destek sağlandı.

İktidar partisinin bloğu olan Cumhur İttifakı, HüdaPar isimli partinin desteği ile seçimi önde bitirebilecek mi?

CHP’nin içinde bulunduğu Millet İttifakı HDP’nin desteği ile seçimi önde bitirebilecek mi?

HDP ve HüdaPar’ın etkisi ve desteği kayda değer bir etki ve destek olabilecek mi?

Tek kelime ile cevap verelim: HAYIR

Peki, seçimleri etkileyecek en önemli faktör ya da faktörler nelerdir?

Gelin bazı gıda maddelerinin fiyatlarına bir göz atalım:

Bir kilo kıyma 320 TL., bir kilo kuru soğan 22 TL., bir kilo tereyağ 200 TL., bir kutu kesme şeker 28 TL.

Bu listeyi uzatmak ve zenginleştirmek çok kolay. Ev kiraları sosyal, ekonomik bir felaket haline geldi. Konut ve işyeri kiraları gibi satış fiyatları da sosyal ve ekonomik yangın halinde.

Eğer milletimiz bu yakıcı ve yıkıcı zamları tolero edebilirse, sindirebilirse, bu durum seçim sonuçlarına yansıyacak. Sindiremez, tolero edemezse yine bu durum seçim sonuçlarına yansıyacaktır.

Yani seçim sonuçlarına ne HDP’nin desteği, ne de HüdaPar’ın desteği birinci dereceden etkisi olmayacak, gıda maddelerinde görünen bu yakıcı artışlar seçim sonuçlarını tayin edecektir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.