Hasan İLERİ - Med.Dr.
Köşe Yazarı
Hasan İLERİ - Med.Dr.
 

Bir TV Dizisinin Verdiği Mesajlar

Bugün Altılı Masa tartışmalarından biraz uzaklaşarak başka bir konuya değinmek istiyorum.                 Bir özel TV kanalında bir dizi başladı. Dizi Türk Özel Kuvvetlerinin faaliyetlerini göstermeye çalışıyor. Birkaç yıl önce yine bir TV kanalında aynı konuda başka bir TV dizisi vardı. Yeni dizi eski dizinin bir versiyonu şeklinde yapılmış. Biraz önce belirttiğimiz gibi bu yeni dizi de Türk Özel Kuvvetleri’nin çalışmalarını, faaliyetlerini konu ediyor. Türk Özel Kuvvetleri adı üstünde özel kuvvetler, özel birlikler. Dizinin ilk bölümünde,  Özel Kuvvetlere bağlı bir timin, Türkiye’den çok uzaklarda, Afganistan-Özbekistan sınırındaki dağlarda konar-göçer Türk aşiretlerinin karşılaştığı güvenlik sorunlarına Özel Kuvvetlerin müdahalesi anlatılmaya çalışılmış.                 Özel Kuvvetler timlerinin bağlı olduğu komutan bir BAYAN ALBAY. Toplantı odasında bazı büyük şahsiyetlerin fotoğrafları var. Fotoğraflar siyah-beyaz. Bir tanesi renkli ve diğerlerinden daha büyük boyda. Bu büyük boy ve renkli fotoğraf mareşal üniforması ile Atatürk’ün fotoğrafı. Diğer fotoğraflar Atatürk’ün fotoğrafından en ve boy olarak yaklaşık 30 santim daha küçük. Algılayabildiğim bu resimler;                 Rauf DENKTAŞ, Sadık  AHMET, Ziya GÖKALP, Ebulfeyz ELÇİBEY, Gaspıralı İsmail Bey.                 Bu kişiler Türklüğe, Türkçülüğe hizmet etmiş kişilerdir. Ömürleri boyunca Türkçülük siyasetini akıllarına yazmışlar ve Türkçülüğü ömürleri boyunca bir yaşam felsefesi haline getirmişlerdir. Dizi bu Türkçü büyüklerimizi gündeme getiriyor. Bu dizide, Özel Kuvvetlerin yeminine de yer verilmiş ve dizi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE vecizesi ile bitiyor.                 Dizide temel vurgu Türk-Türkçülüktür. Anayasa dan TÜRK kavramının çıkartılmasını isteyenlerin kulakları çınlasın.
Ekleme Tarihi: 15 Mart 2023 - Çarşamba

Bir TV Dizisinin Verdiği Mesajlar

Bugün Altılı Masa tartışmalarından biraz uzaklaşarak başka bir konuya değinmek istiyorum.

                Bir özel TV kanalında bir dizi başladı. Dizi Türk Özel Kuvvetlerinin faaliyetlerini göstermeye çalışıyor. Birkaç yıl önce yine bir TV kanalında aynı konuda başka bir TV dizisi vardı. Yeni dizi eski dizinin bir versiyonu şeklinde yapılmış. Biraz önce belirttiğimiz gibi bu yeni dizi de Türk Özel Kuvvetleri’nin çalışmalarını, faaliyetlerini konu ediyor. Türk Özel Kuvvetleri adı üstünde özel kuvvetler, özel birlikler. Dizinin ilk bölümünde,  Özel Kuvvetlere bağlı bir timin, Türkiye’den çok uzaklarda, Afganistan-Özbekistan sınırındaki dağlarda konar-göçer Türk aşiretlerinin karşılaştığı güvenlik sorunlarına Özel Kuvvetlerin müdahalesi anlatılmaya çalışılmış.

                Özel Kuvvetler timlerinin bağlı olduğu komutan bir BAYAN ALBAY. Toplantı odasında bazı büyük şahsiyetlerin fotoğrafları var. Fotoğraflar siyah-beyaz. Bir tanesi renkli ve diğerlerinden daha büyük boyda. Bu büyük boy ve renkli fotoğraf mareşal üniforması ile Atatürk’ün fotoğrafı. Diğer fotoğraflar Atatürk’ün fotoğrafından en ve boy olarak yaklaşık 30 santim daha küçük. Algılayabildiğim bu resimler;

                Rauf DENKTAŞ, Sadık  AHMET, Ziya GÖKALP, Ebulfeyz ELÇİBEY, Gaspıralı İsmail Bey.

                Bu kişiler Türklüğe, Türkçülüğe hizmet etmiş kişilerdir. Ömürleri boyunca Türkçülük siyasetini akıllarına yazmışlar ve Türkçülüğü ömürleri boyunca bir yaşam felsefesi haline getirmişlerdir. Dizi bu Türkçü büyüklerimizi gündeme getiriyor. Bu dizide, Özel Kuvvetlerin yeminine de yer verilmiş ve dizi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE vecizesi ile bitiyor.

                Dizide temel vurgu Türk-Türkçülüktür. Anayasa dan TÜRK kavramının çıkartılmasını isteyenlerin kulakları çınlasın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.