Hasan İLERİ - Med.Dr.
Köşe Yazarı
Hasan İLERİ - Med.Dr.
 

İki Büyük Siyasetçinin Dört Saptaması

Süleyman Demirel: “Doğmamış Çocuğa Don Biçilmez” ve “Sandık Sürprizi Sever” Bülent Ecevit: “Siyasette İki Artı İki Her zaman Dört Etmez” ve “Büyük Konuşma Büyük Konuşanı Sevmem” Demirel ve Ecevit Türkiye’nin kaderine yaklaşık elli yıl etkili olmuş iki büyük siyasi lider. Her ikisi ile de çalışma şansı buldum. Son seçimlerle ilgili medyada çok şey söylendi, söyleniyor ve de söylenecek. Ama bu iki büyük siyaset adamının yukarıda yazılan dört cümlesine bakarsak son seçimleri gayet sağlıklı değerlendirebiliriz. Bu dört cümleyi de bir noktada birleştirebiliriz. Sayın Akşener de, Sayın Kılıçdaroğlu da doğmamış çocuğa don biçtiler. Siyasette doğmamış çocuğa don biçmek büyük konuşmaktır. Büyük konuşmak da doğmamış çocuğa don biçmektir. “Sandık Sürprizi Sever” yaklaşımı “Doğmamış Çocuğa Don Biçilmez” yaklaşımını destekler. Siyasetçi, anket şirketlerinin hayali rakamlarına değil, sandığın sürprizine hazır olmalıdır. Sürprize hazır olmayan siyaset adamını zor günler bekler. Sürprize hazırlıklı olmayan siyaset adamı büyük konuşur. Büyük konuşanı da seçmen sevmez. Neden sevmez? Seçmen büyük konuşmayı kendi iradesine ipotek konulmuş gibi algılar. Gelelim “İki Artı İki Her Zaman Dört Etmez” söylemine: Kılıçdaroğlu ve danışmanlarının en büyük yanılgısı bu olmuştur. Kılıçdaroğlu ve danışmanları siyaseti bilmiyorlar. Bülent Ecevit’i bilmiyorlar. Sayın Ecevit biz çalışma arkadaşlarına bu konuyu her fırsatta anlatır ve kafamıza yerleştirirdi. Sayın Kılıçdaroğlu bazı oyları, özellikle Atatürkçü oyları tabiri caizse çantada keklik görmüştür. Hiç kimsenin oyu çantada keklik değildir. Atatürk karşıtlarına listelerine doldurup Atatürkçülerden oy beklemek hayaldir, rüyadır. Nitekim bu seçimlerde külliyetli bir seçmen grubu sandığa gitmemiş, yine külliyetli bir seçmen grubu da geçersiz oy kullanmıştır. Sandığa gitmeyen, geçersiz oy kullanan seçmenler ağırlıklı olarak hangi partinin seçmenidir? Bol keseden CHP karşıtlarına milletvekilliği dağıtan Kılıçdaroğlu’na ve Kılıçdaroğlu’nun sözünden milim ayrılmayan ve Kılıçdaroğlu’na “gık” diyemeyen CHP örgütlerine selam olsun.  
Ekleme Tarihi: 19 Haziran 2023 - Pazartesi

İki Büyük Siyasetçinin Dört Saptaması

Süleyman Demirel: “Doğmamış Çocuğa Don Biçilmez” ve “Sandık Sürprizi Sever”

Bülent Ecevit: “Siyasette İki Artı İki Her zaman Dört Etmez” ve “Büyük Konuşma Büyük Konuşanı Sevmem”

Demirel ve Ecevit Türkiye’nin kaderine yaklaşık elli yıl etkili olmuş iki büyük siyasi lider. Her ikisi ile de çalışma şansı buldum. Son seçimlerle ilgili medyada çok şey söylendi, söyleniyor ve de söylenecek. Ama bu iki büyük siyaset adamının yukarıda yazılan dört cümlesine bakarsak son seçimleri gayet sağlıklı değerlendirebiliriz. Bu dört cümleyi de bir noktada birleştirebiliriz.

Sayın Akşener de, Sayın Kılıçdaroğlu da doğmamış çocuğa don biçtiler. Siyasette doğmamış çocuğa don biçmek büyük konuşmaktır. Büyük konuşmak da doğmamış çocuğa don biçmektir.

“Sandık Sürprizi Sever” yaklaşımı “Doğmamış Çocuğa Don Biçilmez” yaklaşımını destekler.

Siyasetçi, anket şirketlerinin hayali rakamlarına değil, sandığın sürprizine hazır olmalıdır.

Sürprize hazır olmayan siyaset adamını zor günler bekler. Sürprize hazırlıklı olmayan siyaset adamı büyük konuşur. Büyük konuşanı da seçmen sevmez.

Neden sevmez?

Seçmen büyük konuşmayı kendi iradesine ipotek konulmuş gibi algılar.

Gelelim “İki Artı İki Her Zaman Dört Etmez” söylemine:

Kılıçdaroğlu ve danışmanlarının en büyük yanılgısı bu olmuştur. Kılıçdaroğlu ve danışmanları siyaseti bilmiyorlar. Bülent Ecevit’i bilmiyorlar.

Sayın Ecevit biz çalışma arkadaşlarına bu konuyu her fırsatta anlatır ve kafamıza yerleştirirdi. Sayın Kılıçdaroğlu bazı oyları, özellikle Atatürkçü oyları tabiri caizse çantada keklik görmüştür. Hiç kimsenin oyu çantada keklik değildir. Atatürk karşıtlarına listelerine doldurup Atatürkçülerden oy beklemek hayaldir, rüyadır. Nitekim bu seçimlerde külliyetli bir seçmen grubu sandığa gitmemiş, yine külliyetli bir seçmen grubu da geçersiz oy kullanmıştır.

Sandığa gitmeyen, geçersiz oy kullanan seçmenler ağırlıklı olarak hangi partinin seçmenidir?

Bol keseden CHP karşıtlarına milletvekilliği dağıtan Kılıçdaroğlu’na ve Kılıçdaroğlu’nun sözünden milim ayrılmayan ve Kılıçdaroğlu’na “gık” diyemeyen CHP örgütlerine selam olsun.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.