Hasan İLERİ - Med.Dr.
Köşe Yazarı
Hasan İLERİ - Med.Dr.
 

Kılıçdaroğlu Altıok’u Hatırladı

Kılıçdaroğlu birkaç gün önce medyaya demeç verdi. Bazı tespitlerde bulundu. İfadelerini şöyle özetleyebiliriz: “Bizim Altıok’umuz var. Yolumuz belli. Biz sosyal demokrat partiyiz.” Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı olduktan sonrailk defa Altıok’ ağzına alıyor. Bugüne kadar Altıok’u ağzına aldığını hatırlamıyorum. Hatırlayan varsa belirtsin. Kılıçdaroğlu genelde sosyal demokrat ifadesini kullanmıştır. Altıok’u ifadesi Kılıçdaroğlu için yenidir, adeta bir milattır. Kılıçdaroğlu seçim başarısızlığını, Altıok’a yani Kemalizm’e sarılarak örtmeye çalışıyor. Bir yerde de Altıok’u gündeme getirerek, ona sarılarak kendisine ait olan seçim yenilgisinin, Altıok’tan uzaklaşmak olduğunu örtülü olarak ifade ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu’na CHP tabanından, CHP örgütlerinden birileri çıkıp ta, Altıok’la sosyal demokrasinin uyuşmadığını, uyuşmayacağını belirtmiyor. Biz yine söyleyelim: Sosyal demokrasi Bernstein ve Kautsky’nin öğretileri ve Sosyalist Enternasyonal’in kararları ile oluşur. Atatürk ile bir bağlantısı yoktur ve 13 Mayıs 1925 tarihinde Atatürk ve İsmet Paşa tarafından Hükümet kararı ile yasaklanmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu ve danışmanları bu konuyu bilmiyor mu? Bilgi toplumuna gitmekte olan Türkiye’de, Bernstein ve Kautsky’nin öğretileri ve Sosyalist Enternasyonal’in kararları ile oluşan sosyal demokrasinin Atatürk ve Kemalizm’le hiçbir ilişkisinin olmadığının ve sosyal demokrasinin Atatürk tarafından 13 Mayıs 1925’te yasaklandığını söyleyebilecek cesarette birilerini bekliyoruz. Bu konuda bazı kıpırdanmaların olduğunu biliyoruz ama bunlar yeterli değildir. KRAL ÇIPLAK diyebilecek kişilerin ortaya çıkması artık gecikmemelidir.
Ekleme Tarihi: 27 Temmuz 2023 - Perşembe

Kılıçdaroğlu Altıok’u Hatırladı

Kılıçdaroğlu birkaç gün önce medyaya demeç verdi. Bazı tespitlerde bulundu. İfadelerini şöyle özetleyebiliriz:

“Bizim Altıok’umuz var. Yolumuz belli. Biz sosyal demokrat partiyiz.”

Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı olduktan sonrailk defa Altıok’ ağzına alıyor. Bugüne kadar Altıok’u ağzına aldığını hatırlamıyorum.

Hatırlayan varsa belirtsin.

Kılıçdaroğlu genelde sosyal demokrat ifadesini kullanmıştır. Altıok’u ifadesi Kılıçdaroğlu için yenidir, adeta bir milattır.

Kılıçdaroğlu seçim başarısızlığını, Altıok’a yani Kemalizm’e sarılarak örtmeye çalışıyor. Bir yerde de Altıok’u gündeme getirerek, ona sarılarak kendisine ait olan seçim yenilgisinin, Altıok’tan uzaklaşmak olduğunu örtülü olarak ifade ediyor.

Sayın Kılıçdaroğlu’na CHP tabanından, CHP örgütlerinden birileri çıkıp ta, Altıok’la sosyal demokrasinin uyuşmadığını, uyuşmayacağını belirtmiyor.

Biz yine söyleyelim:

Sosyal demokrasi Bernstein ve Kautsky’nin öğretileri ve Sosyalist Enternasyonal’in kararları ile oluşur. Atatürk ile bir bağlantısı yoktur ve 13 Mayıs 1925 tarihinde Atatürk ve İsmet Paşa tarafından Hükümet kararı ile yasaklanmıştır.

Sayın Kılıçdaroğlu ve danışmanları bu konuyu bilmiyor mu?

Bilgi toplumuna gitmekte olan Türkiye’de, Bernstein ve Kautsky’nin öğretileri ve Sosyalist Enternasyonal’in kararları ile oluşan sosyal demokrasinin Atatürk ve Kemalizm’le hiçbir ilişkisinin olmadığının ve sosyal demokrasinin Atatürk tarafından 13 Mayıs 1925’te yasaklandığını söyleyebilecek cesarette birilerini bekliyoruz.

Bu konuda bazı kıpırdanmaların olduğunu biliyoruz ama bunlar yeterli değildir. KRAL ÇIPLAK diyebilecek kişilerin ortaya çıkması artık gecikmemelidir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.