Hasan İLERİ - Med.Dr.
Köşe Yazarı
Hasan İLERİ - Med.Dr.
 

CHP’nin Üç Kanaat Önderi

Bazı kurumlarda, büyük küçük bazı toplumlarda KANAAT ÖNDERİ diye isimlendirdiğimiz kişiler bulunur. Bu kişiler zamanında o toplumu, o kurumu yönetmiş, ya da yönetimine olumlu katkılarda bulunmuş kimselerdir. CHP’de son dönemde, beraber hareket eden üç kanaat önderi ortaya çıktı. Bunlar; Altan Öymen-Hikmet Çetin-Murat Karayalçın’dır. Altan Öymen, CHP’de genel başkanlık dahil pek çok kademede hizmet vermiş, şu anda yaşı doksanı aşmış bir siyaset adamıdır. Bülent Ecevit’i Çankaya İlçe Merkezine götürüp CHP’ye kaydettiren kişidir. CHP’de kanaat önderi olarak kabul görmüş bir kişidir ama, bugüne kadar, Altan Öymen’in, kendisini hatırlatacak bir fikri ve eylemi yoktur. Hikmet Çetin, 1978 Ecevit hükümetinde bakanlık yapmış, sonraki yıllarda TBMM başkanlığına yükselmiş bir isim. Nereye yakın diye sorarsanız tereddütsüz olarak cevap verebilirim; sosyal demokrasiye yakındır. İyi bir sosyal demokrattır. Üçüncü isim Murat Karayalçın, SeHePe’nin genel başkanı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Çiller hükümetinde devlet bakanı, öz be öz sosyal demokrat bir siyasetçidir. Türkiye’deki sosyal demokratların önde gelenlerindendir, yaşı seksene dayanmıştır. Sosyal demokrasiyi ödün vermeden savunan, inançlı bir sosyal demokrattır. Bu üçü zaman zaman Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ile görüşüyor. En son birkaç hafta önce İstanbul Beylikdüzü’nde İmamoğlu ile görüştüler. Bu görüşme ile ilgili kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak şu anda belirtelim ki, bu üçlü ile ilgili kamuoyunda bir beklenti yoktur. Neden bir beklenti oluşmamıştır? Bu üç değerli isim CHP’de aktif oldukları dönemde, iz bırakıcı, heyecan verici, bir fikre, bir eyleme imza atmamıştır. Günümüzde de bu üç ismin, beraberce yürüttükleri görüşmelerden bir sonuç çıkmamaktadır. Bu nedenle Sayın Kemal Anadol başta olmak üzere pek çok isim CHP’deki bu krizin aşılması için toplantılar düzenliyorlar. İnşallah başarılı olurlar.
Ekleme Tarihi: 21 Ağustos 2023 - Pazartesi

CHP’nin Üç Kanaat Önderi

Bazı kurumlarda, büyük küçük bazı toplumlarda KANAAT ÖNDERİ diye isimlendirdiğimiz kişiler bulunur.

Bu kişiler zamanında o toplumu, o kurumu yönetmiş, ya da yönetimine olumlu katkılarda bulunmuş kimselerdir.

CHP’de son dönemde, beraber hareket eden üç kanaat önderi ortaya çıktı.

Bunlar; Altan Öymen-Hikmet Çetin-Murat Karayalçın’dır.

Altan Öymen, CHP’de genel başkanlık dahil pek çok kademede hizmet vermiş, şu anda yaşı doksanı aşmış bir siyaset adamıdır. Bülent Ecevit’i Çankaya İlçe Merkezine götürüp CHP’ye kaydettiren kişidir. CHP’de kanaat önderi olarak kabul görmüş bir kişidir ama, bugüne kadar, Altan Öymen’in, kendisini hatırlatacak bir fikri ve eylemi yoktur.

Hikmet Çetin, 1978 Ecevit hükümetinde bakanlık yapmış, sonraki yıllarda TBMM başkanlığına yükselmiş bir isim. Nereye yakın diye sorarsanız tereddütsüz olarak cevap verebilirim; sosyal demokrasiye yakındır. İyi bir sosyal demokrattır.

Üçüncü isim Murat Karayalçın, SeHePe’nin genel başkanı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Çiller hükümetinde devlet bakanı, öz be öz sosyal demokrat bir siyasetçidir. Türkiye’deki sosyal demokratların önde gelenlerindendir, yaşı seksene dayanmıştır. Sosyal demokrasiyi ödün vermeden savunan, inançlı bir sosyal demokrattır.

Bu üçü zaman zaman Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ile görüşüyor. En son birkaç hafta önce İstanbul Beylikdüzü’nde İmamoğlu ile görüştüler. Bu görüşme ile ilgili kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak şu anda belirtelim ki, bu üçlü ile ilgili kamuoyunda bir beklenti yoktur.

Neden bir beklenti oluşmamıştır?

Bu üç değerli isim CHP’de aktif oldukları dönemde, iz bırakıcı, heyecan verici, bir fikre, bir eyleme imza atmamıştır.

Günümüzde de bu üç ismin, beraberce yürüttükleri görüşmelerden bir sonuç çıkmamaktadır.

Bu nedenle Sayın Kemal Anadol başta olmak üzere pek çok isim CHP’deki bu krizin aşılması için toplantılar düzenliyorlar. İnşallah başarılı olurlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.