Hasan İLERİ - Med.Dr.
Köşe Yazarı
Hasan İLERİ - Med.Dr.
 

Margara’da Tek Kişilik Tango

Margara sınır kapısı (Alican sınır kapısı), Türkiye ile Ermenistan arasındaki en büyük sınır kapısıdır. Bu kapı uzun yıllardan beri kapalıdır. Sebep malumdur. Ermenistan artık devlet siyaseti olan SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI politikasından vazgeçmemesi ve de Azerbaycan’la aralarındaki bitmeyen ve de bitmeyecek gibi görünen sınır ihtilaflarıdır. Türkiye genelde bu iki nedenle Ermenistan ile ilişkilerini kesmiş ve Margara (Alican) sınır kapısını kapatmıştır. Ermenistan uzun yıllardır Türkiye ile ilişkilerini Gürcistan üzerinden yürütmektedir. Ermenistan yönetimi bu sınır kapısının açılması için çok çaba sarf etmiş, geçtiğimiz yıllarda kapının bazı kısıtlamalarla açılması için Türkiye ve Ermenistan anlaşmıştır. Anlaşmaya göre kapı üçüncü ülke vatandaşlarının ve iki ülke diplomatlarına açılacak, iki ülke diplomatları bu kapıdan serbestçe geçebilecektir. Bu anlaşma Ermenistan’ı çok sevindirmiş ve heyecanlandırmıştır. Ermenistan kapının kendi bölümünü düzenlemiş, yenilemiş, bazı ilaveler yaparak kullanıma hazır hale getirmiş ama kapı bugüne kadar açılmamıştır. Son olarak Ermenistan AB ülkelerinin temsilcilerini Margara’ya götürerek, Türkiye’ye karşı baskı aracı olarak kullanmak istemiştir. Margara’da Ermeni yönetimi tek kişilik tangoyu sürdürmektedir. Tangoya Türkiye’nin katılımı için henüz bir ışık görünmüyor. Bu durum doğal olarak kardeş Azerbaycan’ı mutlu etmektedir. Azerbaycan’ın mutluluğu, Ermenistan’ın tekli tangosu daha ne kadar sürecektir. Bunu bugünkü şartların ışığında söylemek zordur.  
Ekleme Tarihi: 20 Ekim 2024 - Pazar

Margara’da Tek Kişilik Tango

Margara sınır kapısı (Alican sınır kapısı), Türkiye ile Ermenistan arasındaki en büyük sınır kapısıdır. Bu kapı uzun yıllardan beri kapalıdır. Sebep malumdur. Ermenistan artık devlet siyaseti olan SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI politikasından vazgeçmemesi ve de Azerbaycan’la aralarındaki bitmeyen ve de bitmeyecek gibi görünen sınır ihtilaflarıdır. Türkiye genelde bu iki nedenle Ermenistan ile ilişkilerini kesmiş ve Margara (Alican) sınır kapısını kapatmıştır.

Ermenistan uzun yıllardır Türkiye ile ilişkilerini Gürcistan üzerinden yürütmektedir.

Ermenistan yönetimi bu sınır kapısının açılması için çok çaba sarf etmiş, geçtiğimiz yıllarda kapının bazı kısıtlamalarla açılması için Türkiye ve Ermenistan anlaşmıştır. Anlaşmaya göre kapı üçüncü ülke vatandaşlarının ve iki ülke diplomatlarına açılacak, iki ülke diplomatları bu kapıdan serbestçe geçebilecektir. Bu anlaşma Ermenistan’ı çok sevindirmiş ve heyecanlandırmıştır. Ermenistan kapının kendi bölümünü düzenlemiş, yenilemiş, bazı ilaveler yaparak kullanıma hazır hale getirmiş ama kapı bugüne kadar açılmamıştır. Son olarak Ermenistan AB ülkelerinin temsilcilerini Margara’ya götürerek, Türkiye’ye karşı baskı aracı olarak kullanmak istemiştir.

Margara’da Ermeni yönetimi tek kişilik tangoyu sürdürmektedir. Tangoya Türkiye’nin katılımı için henüz bir ışık görünmüyor. Bu durum doğal olarak kardeş Azerbaycan’ı mutlu etmektedir.

Azerbaycan’ın mutluluğu, Ermenistan’ın tekli tangosu daha ne kadar sürecektir.

Bunu bugünkü şartların ışığında söylemek zordur.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.