Hasan İLERİ - Med.Dr.
Köşe Yazarı
Hasan İLERİ - Med.Dr.
 

2023 Seçimleri Değerlendirilmesi – 1

Bu seçimlerde: En başarılı İttifak: ATA İttifakı En başarılı Parti: Zafer Partisi En başarısız Parti: Vatan Partisi 2023 seçimleri Birinci Tur seçim sonuçlarını farklı bir bakış açısı ile yaklaşmak istiyorum. Cumhur ve Millet İttifaklarını başka bir yazıda ele almak istiyorum. Bu İttifaklarla ilgili başka yazılarımda ayrı değerlendirmeler yapmak istiyorum. ATA İttifakı başarılı mı? Evet Neden başarılı? ATA İttifakı çok yeni, birkaç hafta önce kuruldu. İttifak Sayın Sinan Ogan için gerekli yüzbin imzayı kolaylıkla topladı. Sinan Ogan çok net, çok gerçekçi, toplumun özlem duyduğu mesajları verdi. “ATA İttifakı, ATATÜRKÇÜDÜR, MİLLİYETÇİDİR, TÜRKÇÜDÜR, ATATÜRK MİLLİYETÇİSİDİR, SURİYELİLERİ GÖNDERECEĞİZ, BÖLÜCÜ MUNSURLARLA BİR ARAYA GELMEYECEĞİZ” dedi. Bu İttifakta Sinan Ogan dışında, Genel Başkan Ümit Özdağ dışında tanınan yok. Kadroları bilinmiyor. Temel söylemi ATATÜRKÇÜLÜK’tür. Böyle çok yeni bir parti için yüzde 2,2 lik bir oy oranını çok başarılı buluyorum. En başarısız Parti Vatan Partisi Neden? Bu Parti’nin gazetesi var, televizyon kanalı var, dergileri var, Genel Başkan Doğu Perinçek’in kütüphaneler dolusu onlarca kitabı var. Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili uluslararası yargıda verdiği hukuk mücadelesi, unutulmaz bir mücadeledir. Türkiye Gençlik Birliği gibi çok önemli ve stratejik bir gençlik örgütü oluşturdu. Gelecek otuz kırk yılın yönetici kadrolarını oluşturma çabasına girdi ve bu yolda önemli bir mesafe aldı. Ama halk desteği binde bir. Vatan Partisi aynaya bakıp kendi durumunu değerlendirmeli ve de sorgulamalıdır. Seçmenden neden vize alamamaktadır? Seçmenden neden oy alamamaktadır? Seçmen neden bu Parti’ye bu kadar uzak? Bu soruların cevapları sağlıklı bir şekilde Vatan Parti’si olarak cevaplandırılıp gereği yapılırsa bu Parti Türkiye’ye hizmet etme şansını yakalayabilecektir.
Ekleme Tarihi: 17 Mayıs 2023 - Çarşamba

2023 Seçimleri Değerlendirilmesi – 1

Bu seçimlerde:

En başarılı İttifak: ATA İttifakı

En başarılı Parti: Zafer Partisi

En başarısız Parti: Vatan Partisi

2023 seçimleri Birinci Tur seçim sonuçlarını farklı bir bakış açısı ile yaklaşmak istiyorum. Cumhur ve Millet İttifaklarını başka bir yazıda ele almak istiyorum. Bu İttifaklarla ilgili başka yazılarımda ayrı değerlendirmeler yapmak istiyorum.

ATA İttifakı başarılı mı?

Evet

Neden başarılı?

ATA İttifakı çok yeni, birkaç hafta önce kuruldu. İttifak Sayın Sinan Ogan için gerekli yüzbin imzayı kolaylıkla topladı. Sinan Ogan çok net, çok gerçekçi, toplumun özlem duyduğu mesajları verdi.

“ATA İttifakı, ATATÜRKÇÜDÜR, MİLLİYETÇİDİR, TÜRKÇÜDÜR, ATATÜRK MİLLİYETÇİSİDİR, SURİYELİLERİ GÖNDERECEĞİZ, BÖLÜCÜ MUNSURLARLA BİR ARAYA GELMEYECEĞİZ” dedi.

Bu İttifakta Sinan Ogan dışında, Genel Başkan Ümit Özdağ dışında tanınan yok. Kadroları bilinmiyor. Temel söylemi ATATÜRKÇÜLÜK’tür. Böyle çok yeni bir parti için yüzde 2,2 lik bir oy oranını çok başarılı buluyorum.

En başarısız Parti Vatan Partisi

Neden?

Bu Parti’nin gazetesi var, televizyon kanalı var, dergileri var, Genel Başkan Doğu Perinçek’in kütüphaneler dolusu onlarca kitabı var. Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili uluslararası yargıda verdiği hukuk mücadelesi, unutulmaz bir mücadeledir. Türkiye Gençlik Birliği gibi çok önemli ve stratejik bir gençlik örgütü oluşturdu. Gelecek otuz kırk yılın yönetici kadrolarını oluşturma çabasına girdi ve bu yolda önemli bir mesafe aldı.

Ama halk desteği binde bir.

Vatan Partisi aynaya bakıp kendi durumunu değerlendirmeli ve de sorgulamalıdır.

Seçmenden neden vize alamamaktadır?

Seçmenden neden oy alamamaktadır?

Seçmen neden bu Parti’ye bu kadar uzak?

Bu soruların cevapları sağlıklı bir şekilde Vatan Parti’si olarak cevaplandırılıp gereği yapılırsa bu Parti Türkiye’ye hizmet etme şansını yakalayabilecektir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.