Nevzat SELVİ
Köşe Yazarı
Nevzat SELVİ
 

Öyle Bir Yıl Olsun ki…

Yeni yıla doğru hep güzel temennileri okudum internette. Bunlardan Bursa’dan Yusuf Kayışoğlu’nun yazısını kendisinden izinle okuyucularımla paylaşarak yeni yıl için temenniler sunmak istedim Yusuf Kayışoğlu kardeşimizle birlikte…. “Birçok dost, arkadaş, geride kalan yıla veda ederken, yeni bir yılı Cahit Sıtkı Tarancı’nın o meşhur şiiriyle karşıladılar. Attıkları mesajların çoğunda Cahit Sıtkı’yla yeni yıla merhaba dediler. “Memleket isterim” şiirine küçük bir uyarlama yapmışlar. Hoş olmuş. Güzel olmuş. Tarancı diyor ya, “Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun” diye, arkadaşlar, dostlar bu güzel dizeleri “Öyle bir yıl olsun ki Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun Öyle bir yıl olsun ki Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Öyle bir yıl olsun ki Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Öyle bir yıl olsun ki Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikâyet ölümden olsun” diye paylaşmışlar. 365 gün geride kaldı. Yeni bir yılla baş başayız artık. Yaşayacağım 365 gün yaşam dolu, sevgi dolu olsun. Kış günü hasretten uzak, fakirlikten uzak, işsizlikten uzak, herkesin evinin barkının olacağı bir yıl olsun. Mutlu yıllar.” Mutlu yıllar güzel insanlar, kardeşliğe selamlarla
Ekleme Tarihi: 31 Aralık 2023 - Pazar

Öyle Bir Yıl Olsun ki…

Yeni yıla doğru hep güzel temennileri okudum internette. Bunlardan Bursa’dan Yusuf Kayışoğlu’nun yazısını kendisinden izinle okuyucularımla paylaşarak yeni yıl için temenniler sunmak istedim Yusuf Kayışoğlu kardeşimizle birlikte….

“Birçok dost, arkadaş, geride kalan yıla veda ederken, yeni bir yılı Cahit Sıtkı Tarancı’nın o meşhur şiiriyle karşıladılar.

Attıkları mesajların çoğunda Cahit Sıtkı’yla yeni yıla merhaba dediler.

“Memleket isterim” şiirine küçük bir uyarlama yapmışlar.

Hoş olmuş.

Güzel olmuş.

Tarancı diyor ya, “Memleket isterim

Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;

Kuşların çiçeklerin diyarı olsun” diye, arkadaşlar, dostlar bu güzel dizeleri

Öyle bir yıl olsun ki

Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;

Kuşların çiçeklerin diyarı olsun

Öyle bir yıl olsun ki

Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;

Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Öyle bir yıl olsun ki

Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;

Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Öyle bir yıl olsun ki

Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;

Olursa bir şikâyet ölümden olsun” diye paylaşmışlar.

365 gün geride kaldı.

Yeni bir yılla baş başayız artık.

Yaşayacağım 365 gün yaşam dolu, sevgi dolu olsun.

Kış günü hasretten uzak, fakirlikten uzak, işsizlikten uzak, herkesin evinin barkının olacağı bir yıl olsun.

Mutlu yıllar.”

Mutlu yıllar güzel insanlar, kardeşliğe selamlarla

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.