Londra Mektupları - Ahmet Rıfat Ökçü - E.Büyükelçi
Köşe Yazarı
Londra Mektupları - Ahmet Rıfat Ökçü - E.Büyükelçi
 

Bayram Yazısı

Eskiden Şeker Bayramı üç gün, Kurban Bayramı dört gündü. Sonra bir şeyler  oldu. Aslında, hiçbir şey olmadıysa da mutlaka bir  şeyler  oldu. Önce  “kırk yıllık Kani, oldu mu yani? “  misali 40 yıldan  dahi uzun zamdan beri kullandığımız “Şeker Bayramı”nın adı ham hum  şaralop  “Ramazan Bayramı” oluverdi. Sonra, Tanrı eksikliklerini göstermeyesi Büyüklerimiz. 3 + 4 gün olan dini bayramlarımızı dokuzar güne çıkardılar. Elleri dert görmesin, her tuttukları dolar olsun. Haklılar tabii, o kadar çok çalışıyoruz ki dini bayramlarda  9 + 9 gün tatil yapmaya ihtiyacımız oluyor. Zaten  “muassır medeniyetler seviyesini” çoktan yakalamışız. Üstelik bizi kıskanan Almanya’yı daha çok çalışarak daha fazla üzmemiz ayıp olur. Ne de olsa Birinci Harb-i Umumi’de müttefiktik. Tanrı varlıklarını  esirgeye, daim kıla Büyüklerimiz dini bayramları  9 + 9 güne çıkarmayı yeterli görmüş olmalılar ki milli  bayramlar için benzer bir uygulamayı hiç akıllarına getirmiyorlar. Ossun vassın, milli bayramlara katılsınlar, o ünleri bize armağan edenleri hatırlasınlar bize yeter de artar gayri. Herkesin Kurban Bayramını kutluyorum . Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim. Ortancalara öpücük kalmadı, selamlarımla idare etsinler Haa, bir de benim gibi kendileri için  her gün  bayram olanlara sevgilerimi  yolluyorum.    
Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2024 - Cumartesi

Bayram Yazısı

Eskiden Şeker Bayramı üç gün, Kurban Bayramı dört gündü.

Sonra bir şeyler  oldu. Aslında, hiçbir şey olmadıysa da mutlaka bir  şeyler  oldu. Önce  “kırk yıllık Kani, oldu mu yani? “  misali 40 yıldan  dahi uzun zamdan beri kullandığımız “Şeker Bayramı”nın adı ham hum  şaralop  “Ramazan Bayramı” oluverdi.

Sonra, Tanrı eksikliklerini göstermeyesi Büyüklerimiz. 3 + 4 gün olan dini bayramlarımızı dokuzar güne çıkardılar. Elleri dert görmesin, her tuttukları dolar olsun.

Haklılar tabii, o kadar çok çalışıyoruz ki dini bayramlarda  9 + 9 gün tatil yapmaya ihtiyacımız oluyor. Zaten  “muassır medeniyetler seviyesini” çoktan yakalamışız. Üstelik bizi kıskanan Almanya’yı daha çok çalışarak daha fazla üzmemiz ayıp olur. Ne de olsa Birinci Harb-i Umumi’de müttefiktik.

Tanrı varlıklarını  esirgeye, daim kıla Büyüklerimiz dini bayramları  9 + 9 güne çıkarmayı yeterli görmüş olmalılar ki milli  bayramlar için benzer bir uygulamayı hiç akıllarına getirmiyorlar.

Ossun vassın, milli bayramlara katılsınlar, o ünleri bize armağan edenleri hatırlasınlar bize yeter de artar gayri.

Herkesin Kurban Bayramını kutluyorum .

Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim.

Ortancalara öpücük kalmadı, selamlarımla idare etsinler

Haa, bir de benim gibi kendileri için  her gün  bayram olanlara sevgilerimi  yolluyorum.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Süha Erdinç
(27.06.2024 21:24 - #1527)
"Bayramınız bayram olsun"diye bir tabir vardır. Demek herkese bayram ,bayram olmuyor ki ,böyle bir deyim söylene gelmiş. Bayramın bayram olması için ,anlamı ile anlamlanmak yani anlamını yaşamak gerek. Ramazan bayramına sebep olan , anlamlandıran ve adını veren ise Ramazan ayıdır. İsteyen istediği şekilde bayramını yaşasın ve adlandırsın. Ancak , Ramazan adıyla bayramı ifade edenleri de küçümsemesin ,kınamasın... Zaten geldiğimiz noktanın müsebbide inançlar üzerinden yargılamak belki de küçümsemek... Böyle bir etkinin tepkisi de böyle oluyor demek ki...Sonu herkesin yaşadığı mağduriyet ...
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.