Nevzat SELVİ
Köşe Yazarı
Nevzat SELVİ
 

“Bir Nükte Bir Işık”

Güzelim ülkemde cari, kirli, bir o kadar kindar, bir o kadar da rantçı siyaset ortamından ben şahsen bıktım artık. Sizleri bilmem. Büyük Atatürk’ün amacı, Hakimiyeti Milliye gazetesini kurarak topluma “ulus” olma bilincini vermek ve bir ideal uğruna birleştirmekti. Hakimiyeti Milliye Gazetesinin, yine Atamızın onayıyla ULUS adını alan gazetenin de amacı, kirli ve kindar düşüncelerin sardığı bu günkü ortamda, Büyük Atatürk’ün emrine uymaktır. Bu çerçevede, kutsal dinimizi siyasetlerine alet eden ve sapkın dogmalarla halkın düşünce yapısını kirletenlere karşı, güzel hasletlerimizi belirten, tek bir ideal uğruna birleştirmeye uğraşan, halkımın temiz dini duygularını işleyen konularda yoğunlaşmaya, itina göstermeyi, ULUS gazetesi elemanı olarak karar verdim. Nereden ve nasıl başlayacağımı düşünürken imdadıma, değerli arkadaşım Emirhan Ersan yetişti. Çevresine pozitif enerji yayan, halis bir vatansever olan Emirhan beni “Gönüller Sultanı” annesi Atiye Keskin (Kubanlı) ile tanıştırdı. “Gönüller Sultanı”na gönül veren değerli Ertuğrul Mat’ı da burada kaydetmek bir borçtur. Zaten, “Gönüller Sultanı” merhume Atiye Hanımı sizlere, bu değerli hukukçu ve yazar, TBMM 14. Dönem Bursa Milletvekili Sayın Ertuğrul Mat tanıştıracak. Sayın Mat, Atiye Sultanın (ben artık merhumeyi Atiye Sultan olarak kabul ediyorum) hayat hikayesini, Gazetemizdeki kendi köşesinde tefrika halinde sunacak. Bundan böyle, “Gönüller Sulatanı” Atiye hanım, bu yazıya başlık olarak aldığım “Bir Nükte Bir Işık” kitabından, gazetede kendi adına açacağımız köşesinden, vatanseverliğin ne olduğunu, insana değer vermenin ne olduğunu, nasıl bir hakiki dindar olunacağını gösteren fikirlerini sizlere anlatacak. Benim sözüm buraya kadar. Değerli Ertuğrul Mat’ın köşesine buyurun. Orada “Gönüller Sultanı” Atiye hanımla tanışın.
Ekleme Tarihi: 06 Ocak 2024 - Cumartesi

“Bir Nükte Bir Işık”

Güzelim ülkemde cari, kirli, bir o kadar kindar, bir o kadar da rantçı siyaset ortamından ben şahsen bıktım artık. Sizleri bilmem.

Büyük Atatürk’ün amacı, Hakimiyeti Milliye gazetesini kurarak topluma “ulus” olma bilincini vermek ve bir ideal uğruna birleştirmekti.

Hakimiyeti Milliye Gazetesinin, yine Atamızın onayıyla ULUS adını alan gazetenin de amacı, kirli ve kindar düşüncelerin sardığı bu günkü ortamda, Büyük Atatürk’ün emrine uymaktır.

Bu çerçevede, kutsal dinimizi siyasetlerine alet eden ve sapkın dogmalarla halkın düşünce yapısını kirletenlere karşı, güzel hasletlerimizi belirten, tek bir ideal uğruna birleştirmeye uğraşan, halkımın temiz dini duygularını işleyen konularda yoğunlaşmaya, itina göstermeyi, ULUS gazetesi elemanı olarak karar verdim.

Nereden ve nasıl başlayacağımı düşünürken imdadıma, değerli arkadaşım Emirhan Ersan yetişti. Çevresine pozitif enerji yayan, halis bir vatansever olan Emirhan beni “Gönüller Sultanı” annesi Atiye Keskin (Kubanlı) ile tanıştırdı.

“Gönüller Sultanı”na gönül veren değerli Ertuğrul Mat’ı da burada kaydetmek bir borçtur. Zaten, “Gönüller Sultanı” merhume Atiye Hanımı sizlere, bu değerli hukukçu ve yazar, TBMM 14. Dönem Bursa Milletvekili Sayın Ertuğrul Mat tanıştıracak.

Sayın Mat, Atiye Sultanın (ben artık merhumeyi Atiye Sultan olarak kabul ediyorum) hayat hikayesini, Gazetemizdeki kendi köşesinde tefrika halinde sunacak.

Bundan böyle, “Gönüller Sulatanı” Atiye hanım, bu yazıya başlık olarak aldığım “Bir Nükte Bir Işık” kitabından, gazetede kendi adına açacağımız köşesinden, vatanseverliğin ne olduğunu, insana değer vermenin ne olduğunu, nasıl bir hakiki dindar olunacağını gösteren fikirlerini sizlere anlatacak.

Benim sözüm buraya kadar. Değerli Ertuğrul Mat’ın köşesine buyurun. Orada “Gönüller Sultanı” Atiye hanımla tanışın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Emirhan
(06.01.2024 20:54 - #539)
Ellerine, yüreğine sağlık Tesekkurler
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.