Nevzat SELVİ
Köşe Yazarı
Nevzat SELVİ
 

Sayın Mehmet Şimşek’in okuması dileğiyle…

Bugün gazetemizde eski bir ULUS Gazetesi kupürü yayınlandı. Okuyucularımız mutlaka görmüşlerdir. Ancak ben bu kupürdeki haberi büyük bir hayranlık ve övgüyle algıladım. 1937 yılında değerli ULUS gazetemizin verdiği ve resmi kaynaklara dayalı bir ekonomi haberinde Bütçe’nin o zamanki kur ile 17 milyon lira fazla verdiği kamu oyuna duyuruluyor. Bütçe’nin bu denli fazla vermesi başlı başına bir haber ama bütçe fazlasının nerelere, hangi kamu yararına tahsis edildiği ise daha büyük ve ders alınmasını gerektiren bir haber. Haberde Bütçe fazlasının 2,3 milyonu eğitime, 1,5 milyonu sağlığa, 900 bin lirası ormanların ıslahına, (şimdi sıkı durun kıymetli okuyucular) 8 milyonun da sanayileşmeye ayrılacağı belirtiliyor. Görüyor musunuz bütçe nasıl yapılır, nasıl harcanırmış. Bütçe yapımı ve harcanması nasıl olurmuş bugünkülere ders olsun.
Ekleme Tarihi: 19 Temmuz 2024 - Cuma

Sayın Mehmet Şimşek’in okuması dileğiyle…

Bugün gazetemizde eski bir ULUS Gazetesi kupürü yayınlandı. Okuyucularımız mutlaka görmüşlerdir. Ancak ben bu kupürdeki haberi büyük bir hayranlık ve övgüyle algıladım.

1937 yılında değerli ULUS gazetemizin verdiği ve resmi kaynaklara dayalı bir ekonomi haberinde Bütçe’nin o zamanki kur ile 17 milyon lira fazla verdiği kamu oyuna duyuruluyor.

Bütçe’nin bu denli fazla vermesi başlı başına bir haber ama bütçe fazlasının nerelere, hangi kamu yararına tahsis edildiği ise daha büyük ve ders alınmasını gerektiren bir haber.

Haberde Bütçe fazlasının 2,3 milyonu eğitime, 1,5 milyonu sağlığa, 900 bin lirası ormanların ıslahına, (şimdi sıkı durun kıymetli okuyucular) 8 milyonun da sanayileşmeye ayrılacağı belirtiliyor.

Görüyor musunuz bütçe nasıl yapılır, nasıl harcanırmış.

Bütçe yapımı ve harcanması nasıl olurmuş bugünkülere ders olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.