Rauf BEKİROĞLU
Köşe Yazarı
Rauf BEKİROĞLU
 

Ayıptır Beyler

  " Bu gün Kürt Sorunu diye ortaya konulan mesele, aslında Emperyalist Batının,  Anadolu Türklüğünü parçalamak ve Orta doğunun kaynaklarına el koymak amacına yönelik, ortaya attığı Şark Meselesi Projesinin bir uzantısıdır. Emperyalist güçler Anadolu’daki Misyonerlik faaliyetleri ile yapay bir Kürt Sorunu yaratarak Ortadoğu ya egemen olma gayesi gütmektedirler. Sevr anlaşması ile yürürlüğe konulmaya çalışılan ve Lozan Anlaşması ile önlenen bu yapay Kürt ayrıştırmasına yönelik Emperyalist Projeye karşılık, Ülke bütünlüğümüzün korunmasına ilişkin Şiirimi Arz ve Takdim ediyorum."                AYIPTIR BEYLER Bir gövdede; Aşılanmış dallarız, Yemyeşil yapraklarız. Babam Türk, Anam Kürt, Katmer, katmer, Kabuk bağlamış aşımız. Ekmeğimizi üleştik, Çayırlarında güreştik, Gün geldi helalleştik. Tanıktır; Çanakkale de feda olan canlarımız. Dumlupınar da; Toprağa damlayan kanlarımız. Nereden çıktı, Kahrolası bu ihanet. Olur mu hiç, Dayı yegene kin tutmak, Kardeş kardeşe kıymak. Durmuyor; Asılardır dışarıdan esen yeller. Dikiyor Ayrılık fidesini, Aramıza hain eller. Uyanın beyler. Bir bahçede; Rengârenk gülleriz, Dağlarında; Menekşe, sümbülleriz. Toy bizim, düğün bizim, Horon bizim, halay bizim. Türk’ü bizim, Kürdü bizim Sünni bizim, alevi bizim, Vatan Bayrak hepimizin, Birlik emri dinimizin. Etmeyin, eylemeyin, Yazıktır, günahtır, Ayıptır beyler. (24.03.2009 Ankara) 
Ekleme Tarihi: 11 Nisan 2023 - Salı

Ayıptır Beyler

 

" Bu gün Kürt Sorunu diye ortaya konulan mesele, aslında Emperyalist Batının,  Anadolu Türklüğünü parçalamak ve Orta doğunun kaynaklarına el koymak amacına yönelik, ortaya attığı Şark Meselesi Projesinin bir uzantısıdır.

Emperyalist güçler Anadolu’daki Misyonerlik faaliyetleri ile yapay bir Kürt Sorunu yaratarak Ortadoğu ya egemen olma gayesi gütmektedirler. Sevr anlaşması ile yürürlüğe konulmaya çalışılan ve Lozan Anlaşması ile önlenen bu yapay Kürt ayrıştırmasına yönelik Emperyalist Projeye karşılık, Ülke bütünlüğümüzün korunmasına ilişkin Şiirimi Arz ve Takdim ediyorum."

               AYIPTIR BEYLER

Bir gövdede;
Aşılanmış dallarız,
Yemyeşil yapraklarız.
Babam Türk, Anam Kürt,
Katmer, katmer,
Kabuk bağlamış aşımız.
Ekmeğimizi üleştik,
Çayırlarında güreştik,
Gün geldi helalleştik.
Tanıktır;
Çanakkale de feda olan canlarımız.
Dumlupınar da;
Toprağa damlayan kanlarımız.
Nereden çıktı,
Kahrolası bu ihanet.
Olur mu hiç,
Dayı yegene kin tutmak,
Kardeş kardeşe kıymak.
Durmuyor;
Asılardır dışarıdan esen yeller.
Dikiyor Ayrılık fidesini,
Aramıza hain eller.
Uyanın beyler.
Bir bahçede;
Rengârenk gülleriz,
Dağlarında;
Menekşe, sümbülleriz.
Toy bizim, düğün bizim,
Horon bizim, halay bizim.
Türk’ü bizim, Kürdü bizim
Sünni bizim, alevi bizim,
Vatan Bayrak hepimizin,
Birlik emri dinimizin.
Etmeyin, eylemeyin,
Yazıktır, günahtır,
Ayıptır beyler.

(24.03.2009 Ankara) 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.