Rauf BEKİROĞLU
Köşe Yazarı
Rauf BEKİROĞLU
 

Gün O Gündü

Saygıdeğer Okuyucular; Türk ulusunu aydınlık günlere taşıyan” Cumhuriyetimizin 100.yılını idrak ettiğimiz bu günlerde; ulusumuza bu onuru yaşatan Başta ulu önderimiz Ata’mız ve Dava arkadaşları olmak üzere emeği geçen Devlet büyüklerimizi, minnet ve şükranlarımla yad ediyor, bu uğurda kanlarını döken, canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize rahmetler diliyorum. Türk Ulusunu “Cumhuriyetin” yolunu açan “Büyük Taarruzu” konu alan şiirimle selamlıyor, saygılarımı sunuyorum.  Gün o gündü, Gök kubbenin yıkılacağı gündü. Aslanlar; Gizlice dağların eteklerinde toplanmışlardı. Büyük guruplar halinde; Tekbir yürek, tekbir ruh olmuşlardı. sessiz, sakin; Kıyametin kopacağı saati bekliyorlardı. Altın yeleli Büyük aslan: Tepenin yamacına yürüdü, Tanrıya dua etti, sonra kükredi. Sesi, karanlığı delip, dağlarda yankılandı. Sonra; Diğer aslanların sesleri yeri göğü inletti. Allah! -Allah! -Allah! -Allah! ....... Allah! ......Allah! .. Mahşer; Yerine dönmüştü dağlar ovalar. At kişnemeleri, aslan kükremeleri, Bir armoniye dönüşmüştü. Binlerce aslan dalga-dalga, Ateşlerden atlayıp, Ölüme koşmak için yarışıyordu. Gün o gündü; Son yaralı aslan, Dağları aşıp, ak İzmire ulaşıyordu. Aslanlar diyarında, Güneş; Ufuktan yeniden doğuyordu. Gün o gündü. Ay-yıldızın, Karanlığı aydınlattığı gündü    RAUF BEKİROĞLU  
Ekleme Tarihi: 29 Ekim 2023 - Pazar

Gün O Gündü

Saygıdeğer Okuyucular; Türk ulusunu aydınlık günlere taşıyan” Cumhuriyetimizin 100.yılını idrak ettiğimiz bu günlerde; ulusumuza bu onuru yaşatan Başta ulu önderimiz Ata’mız ve Dava arkadaşları olmak üzere emeği geçen Devlet büyüklerimizi, minnet ve şükranlarımla yad ediyor, bu uğurda kanlarını döken, canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize rahmetler diliyorum. Türk Ulusunu “Cumhuriyetin” yolunu açan “Büyük Taarruzu” konu alan şiirimle selamlıyor, saygılarımı sunuyorum.

 Gün o gündü,
Gök kubbenin yıkılacağı gündü.
Aslanlar;
Gizlice dağların eteklerinde toplanmışlardı.
Büyük guruplar halinde;
Tekbir yürek, tekbir ruh olmuşlardı.
sessiz, sakin;
Kıyametin kopacağı saati bekliyorlardı.
Altın yeleli Büyük aslan:
Tepenin yamacına yürüdü,
Tanrıya dua etti, sonra kükredi.
Sesi, karanlığı delip, dağlarda yankılandı.
Sonra;
Diğer aslanların sesleri yeri göğü inletti.
Allah! -Allah! -Allah! -Allah! ....... Allah! ......Allah! ..
Mahşer;
Yerine dönmüştü dağlar ovalar.
At kişnemeleri, aslan kükremeleri,
Bir armoniye dönüşmüştü.
Binlerce aslan dalga-dalga,
Ateşlerden atlayıp,
Ölüme koşmak için yarışıyordu.
Gün o gündü;
Son yaralı aslan,
Dağları aşıp, ak İzmire ulaşıyordu.
Aslanlar diyarında,
Güneş;
Ufuktan yeniden doğuyordu.
Gün o gündü.
Ay-yıldızın,
Karanlığı aydınlattığı gündü
 

 RAUF BEKİROĞLU

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.