Ali Eralp - Eğitimci-Araştırmacı-Yazar
Köşe Yazarı
Ali Eralp - Eğitimci-Araştırmacı-Yazar
 

İhanete, hainlere tepkisiz kalmak, yeni ihanetlere ışık yakmak demektir

Bu ülkenin insanları nice zulümler gördü. Nice sıkıntılar yaşadı. Nice çileler çekti. Nice yurtseverler, aydınlar, yazarlar, çizerler, politikacılar haksız, hukuksuz yere zindanlarda ömür çürüttüler. Acılar içinde boğuldular. Nazım Hikmet yıllarca dört duvar arasında kaldı; güneşi, gökyüzünü yasakladılar ona. Ama sağcısı da solcusu da tüm dünya onu tanıyor, seviyor şu anda.  Ona o zulmedenler lanetle anılıyor. Tarihin çöplüğünde yatıyorlar şimdi. Adına “Ergenekon” dedikleri bir başka haksız, hukuksuz davayı da yine geçmişte, hep birlikte yaşadık. Nice değerli komutanlara eziyet ettiler, cehennem hayatı yaşattılar. Nice aydınlara, politikacılara iftiralar attılar. Haklarında tertipler düzenlediler. Onları hainlikle suçladılar. Sonra da “Yanıltıldık” diye onları serbest bıraktılar.  Ama çoğu hastalanmıştı. Bu onursuzluğu sindiremeyen bir subay da intihar etmişti. İktidarın hedefi kurulu düzeni yıpratıp, o makamlara, o görevlere kendi yandaşlarını atamaktı. Sonunda amaçlarına ulaştılar. Şeriat, ülkemizde dörtnala koşuyor. Tüm kurumları ele geçirdiler. Şimdi sıra geldi Milli Eğitime… Sınıflarda başı sarıklı tarikatçı, cemaatçi mollalar cirit atıyorlar. Milli eğitim bakanı, başta Ensar Vakfı olmak üzere, cemaatlerle ve tarikatlarla protokol yapma hazırlığı içerisindedir. Pek, Ensar Vakfı nasıl bir kuruluştur? Ne gibi çalışmalar yapmaktadır? Ensar Vakfı, 1979 yılında faaliyete başlayan, "din ve ahlak eğitimi" vermeyi amaçlayan bir kuruluştur. İlk kurucuları arasında Türkiye’ye medreseleri ve sübyan mekteplerini geri getiren iktidarın eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve eski İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş vardır. Vakfın amacı Atatürk’ü ve Cumhuriyet rejimini ortadan kaldırmak ve tüm ülkeyi şeriat düzenine taşımaktır. İktidarla bağlantılı isimlerin bu vakıf ile yakın ilişkisi vardır ve sık sık toplantılarına katılmaktadırlar. Yine iktidar bu dinsel kuruluşun en yakın destekçisidir. Vakıf da bir yan kuruluşu gibi çalışmaktadır. Bunun yanında Karaman'da 2016 yılında, Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’ne (KAİMDER) ait evlerde kalan 10 çocuk, onlardan sorumlu olan bir öğretmen tarafından cinsel istismara maruz kalmıştır. Olay bir çocuğun yaşadıklarını bir psikologa anlatması ve psikoloğun da konuyu yetkililere bildirmesi ile ortaya çıkmıştı. Öğretmen açığa alınmış ve ceza almıştır. Peki bu olaylar ülkemizde neden ortaya çıktı? Neden Atatürk’ün ülkesi şeriat düzenine doğru son sürat ilerlemektedir. ÇOK KISA VE NET SÖYLEYELİM: Bu gerici ortam, aydınlarımızın, sendikalarımızın, devrimci ve Atatürkçü kuruluşların, muhalefetin 2002 yılından bu yana olaylara sadece SEYİRCİ durumunda kalmalarından kaynaklanmaktadır. Şunu açıkça vurgulayalım: İHANETE, HAİNLERE TEPKİSİZ KALMAK, YENİ İHANETLERE IŞIK YAKMAK DEMEKTİR…  
Ekleme Tarihi: 22 Aralık 2023 - Cuma

İhanete, hainlere tepkisiz kalmak, yeni ihanetlere ışık yakmak demektir

Bu ülkenin insanları nice zulümler gördü. Nice sıkıntılar yaşadı. Nice çileler çekti.

Nice yurtseverler, aydınlar, yazarlar, çizerler, politikacılar haksız, hukuksuz yere zindanlarda ömür çürüttüler. Acılar içinde boğuldular.

Nazım Hikmet yıllarca dört duvar arasında kaldı; güneşi, gökyüzünü yasakladılar ona.
Ama sağcısı da solcusu da tüm dünya onu tanıyor, seviyor şu anda. 

Ona o zulmedenler lanetle anılıyor. Tarihin çöplüğünde yatıyorlar şimdi.

Adına “Ergenekon” dedikleri bir başka haksız, hukuksuz davayı da yine geçmişte, hep birlikte yaşadık.

Nice değerli komutanlara eziyet ettiler, cehennem hayatı yaşattılar.

Nice aydınlara, politikacılara iftiralar attılar. Haklarında tertipler düzenlediler.

Onları hainlikle suçladılar. Sonra da “Yanıltıldık” diye onları serbest bıraktılar. 

Ama çoğu hastalanmıştı. Bu onursuzluğu sindiremeyen bir subay da intihar etmişti.

İktidarın hedefi kurulu düzeni yıpratıp, o makamlara, o görevlere kendi yandaşlarını atamaktı.

Sonunda amaçlarına ulaştılar.

Şeriat, ülkemizde dörtnala koşuyor. Tüm kurumları ele geçirdiler. Şimdi sıra geldi Milli Eğitime…

Sınıflarda başı sarıklı tarikatçı, cemaatçi mollalar cirit atıyorlar.

Milli eğitim bakanı, başta Ensar Vakfı olmak üzere, cemaatlerle ve tarikatlarla protokol yapma hazırlığı içerisindedir.

Pek, Ensar Vakfı nasıl bir kuruluştur? Ne gibi çalışmalar yapmaktadır?

Ensar Vakfı, 1979 yılında faaliyete başlayan, "din ve ahlak eğitimi" vermeyi amaçlayan bir kuruluştur.

İlk kurucuları arasında Türkiye’ye medreseleri ve sübyan mekteplerini geri getiren iktidarın eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve eski İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş vardır.

Vakfın amacı Atatürk’ü ve Cumhuriyet rejimini ortadan kaldırmak ve tüm ülkeyi şeriat düzenine taşımaktır.

İktidarla bağlantılı isimlerin bu vakıf ile yakın ilişkisi vardır ve sık sık toplantılarına katılmaktadırlar.

Yine iktidar bu dinsel kuruluşun en yakın destekçisidir. Vakıf da bir yan kuruluşu gibi çalışmaktadır.

Bunun yanında Karaman'da 2016 yılında, Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’ne (KAİMDER) ait evlerde kalan 10 çocuk, onlardan sorumlu olan bir öğretmen tarafından cinsel istismara maruz kalmıştır.

Olay bir çocuğun yaşadıklarını bir psikologa anlatması ve psikoloğun da konuyu yetkililere bildirmesi ile ortaya çıkmıştı.

Öğretmen açığa alınmış ve ceza almıştır.

Peki bu olaylar ülkemizde neden ortaya çıktı? Neden Atatürk’ün ülkesi şeriat düzenine doğru son sürat ilerlemektedir. ÇOK KISA VE NET SÖYLEYELİM:

Bu gerici ortam, aydınlarımızın, sendikalarımızın, devrimci ve Atatürkçü kuruluşların, muhalefetin 2002 yılından bu yana olaylara sadece SEYİRCİ durumunda kalmalarından kaynaklanmaktadır.

Şunu açıkça vurgulayalım: İHANETE, HAİNLERE TEPKİSİZ KALMAK, YENİ İHANETLERE IŞIK YAKMAK DEMEKTİR…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.