Rauf BEKİROĞLU
Köşe Yazarı
Rauf BEKİROĞLU
 

Otuz Ağustos Zaferinin Yüzüncü Yıl Anısına

Saygıdeğer okuyucular; Bu hafta büyük taarruzun başladığı ve zaferle sonuçlandığı “Kurtuluş savaşının” yüz birinci yıl dönümüdür. Ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor hepsinin mekanları Nur olmasını diliyorum. Bu vesile ile Kahraman Türk ordusunun 30 Ağustos 1922 tarihinde kazandığı büyük zaferin 100 yıl Dönümü nedeniyle Aziz şehitlerimize, gazilerimize ve Başkumandan Mustafa Kemal Paşa ya ve kahraman Türk ordusuna bir minnet borcu olarak yazdığım şiirimi en derin saygılarımla arz ve takdim ediyorum. Otuz Ağustos Zaferinin Yüzüncü Yıl Anısına O kalkış, o şahlanış özgürlük savaşıydı, Gazi Mustafa Kemal o davanın başıydı. Bu toprağın evladı bilge, yüce kişiydi, Parlayan o süngüler zaferin ışığıydı. Gelin Şerife bacı, kağnısının başıydı, Kara Fatma düşmanın, korkulu rüyasıydı, Ali çavuş en önde, hücumda kol başıydı, Ninelerin göz yaşı, ekmeğiydi aşıydı. Yürüdü Yörük Ali, yürüdü Mehmet Efe, Allah - Allah sesleri, Mehmetçik in sesiydi, Süvariler kanatlı uçuyordu İzmir’e, İsimsiz kahramanlar gönülde baş tacıydı. Akan sel gibi kanlar, toprağa düşen canlar, Zaferin bedelinin, kutsal anıt taşıydı. Karanlığın ardından, aydınlanan ufuklar, Dalgalanan ay, yıldız özgürlük nişanıydı. Yediden yetmişine, bütün ulus tek yürek, Milyonlarca kişinin, vatan namus işiydi, Dalga- dalga fırtına, kasırgalar gibiydi, Sakın ha! Unutmayın, bu bir iman işiydi. Türk evladı; unutma o karanlık günleri, Genç yaşta şehit Olan o civan yiğitleri Emanete sahip ol, sağlam tut siperleri, Uyanık ol affetme, ihanet edenleri.
Ekleme Tarihi: 27 Ağustos 2023 - Pazar

Otuz Ağustos Zaferinin Yüzüncü Yıl Anısına

Saygıdeğer okuyucular;

Bu hafta büyük taarruzun başladığı ve zaferle sonuçlandığı “Kurtuluş savaşının” yüz birinci yıl dönümüdür.

Ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor hepsinin mekanları Nur olmasını diliyorum.

Bu vesile ile Kahraman Türk ordusunun 30 Ağustos 1922 tarihinde kazandığı büyük zaferin 100 yıl Dönümü nedeniyle Aziz şehitlerimize, gazilerimize ve Başkumandan Mustafa Kemal Paşa ya ve kahraman Türk ordusuna bir minnet borcu olarak yazdığım şiirimi en derin saygılarımla arz ve takdim ediyorum.

Otuz Ağustos Zaferinin Yüzüncü Yıl Anısına

O kalkış, o şahlanış özgürlük savaşıydı,

Gazi Mustafa Kemal o davanın başıydı.

Bu toprağın evladı bilge, yüce kişiydi,

Parlayan o süngüler zaferin ışığıydı.

Gelin Şerife bacı, kağnısının başıydı,

Kara Fatma düşmanın, korkulu rüyasıydı,

Ali çavuş en önde, hücumda kol başıydı,

Ninelerin göz yaşı, ekmeğiydi aşıydı.

Yürüdü Yörük Ali, yürüdü Mehmet Efe,

Allah - Allah sesleri, Mehmetçik in sesiydi,

Süvariler kanatlı uçuyordu İzmir’e,

İsimsiz kahramanlar gönülde baş tacıydı.

Akan sel gibi kanlar, toprağa düşen canlar,

Zaferin bedelinin, kutsal anıt taşıydı.

Karanlığın ardından, aydınlanan ufuklar,

Dalgalanan ay, yıldız özgürlük nişanıydı.

Yediden yetmişine, bütün ulus tek yürek,

Milyonlarca kişinin, vatan namus işiydi,

Dalga- dalga fırtına, kasırgalar gibiydi,

Sakın ha! Unutmayın, bu bir iman işiydi.

Türk evladı; unutma o karanlık günleri,

Genç yaşta şehit Olan o civan yiğitleri

Emanete sahip ol, sağlam tut siperleri,

Uyanık ol affetme, ihanet edenleri.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.