“Çok kutupluluğu savunmaya devam edeceğiz”

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 08.05.2024 - 13:47, Güncelleme: 08.05.2024 - 13:47 193 kez okundu.
 

“Çok kutupluluğu savunmaya devam edeceğiz”

“Çok kutupluluğu savunmaya devam edeceğiz”
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin, Pekin'in Rusya Devlet Başkanı Putin'i yeni görev dönemi dolayısıyla tebrik ettiğini belirterek iki ülkenin çok kutupluğu teşvik etmeyi sürdüreceğini vurguladı. Kremlin'de dün düzenlenen törende yemin ederek 5. kez devlet başkanlığı koltuğuna oturan Putin'e dünyadan tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. Lin, Rusya'nın Putin yönetiminde devlet yapılanmasında, sosyo-ekonomik kalkınmada yeni sonuçlar elde edeceğine inandıklarını ifade etti. Rusya ve Çin'in çok kutupluluğu teşvik etmeyi sürdüreceğinin de altını çizen Lin şöyle devam etti: "Moskova ve Pekin, iki ülke liderlerinin vardığı görüş birliği temelinde karşılıklı güveni pekiştirmeye, işbirliğini genişletmeye, dostluğu sürdürmeye, adil ve barışçıl çok kutuplu bir dünyayı ve kapsayıcı ekonomik küreselleşmeyi desteklemeye, gerçek çok kutupluluğu hayata geçirmeye, küresel yönetişimin gelişimini daha adil ve makul bir istikamete yönlendirmeye devam edecek."  
“Çok kutupluluğu savunmaya devam edeceğiz”

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin, Pekin'in Rusya Devlet Başkanı Putin'i yeni görev dönemi dolayısıyla tebrik ettiğini belirterek iki ülkenin çok kutupluğu teşvik etmeyi sürdüreceğini vurguladı.

Kremlin'de dün düzenlenen törende yemin ederek 5. kez devlet başkanlığı koltuğuna oturan Putin'e dünyadan tebrik mesajları gelmeye devam ediyor.

Lin, Rusya'nın Putin yönetiminde devlet yapılanmasında, sosyo-ekonomik kalkınmada yeni sonuçlar elde edeceğine inandıklarını ifade etti.

Rusya ve Çin'in çok kutupluluğu teşvik etmeyi sürdüreceğinin de altını çizen Lin şöyle devam etti:

"Moskova ve Pekin, iki ülke liderlerinin vardığı görüş birliği temelinde karşılıklı güveni pekiştirmeye, işbirliğini genişletmeye, dostluğu sürdürmeye, adil ve barışçıl çok kutuplu bir dünyayı ve kapsayıcı ekonomik küreselleşmeyi desteklemeye, gerçek çok kutupluluğu hayata geçirmeye, küresel yönetişimin gelişimini daha adil ve makul bir istikamete yönlendirmeye devam edecek."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.