Ermenistan: Türkiye sınırındaki Rus muhafızların çekilmesi gündemde değil

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 28.03.2024 - 10:12, Güncelleme: 28.03.2024 - 10:12 240+ kez okundu.
 

Ermenistan: Türkiye sınırındaki Rus muhafızların çekilmesi gündemde değil

Ermenistan Parlamento Başkanı Alen Simonyan, Türk-Ermeni sınırındaki Rus muhafızların çekilmesini tartışmadıklarını söyledi.
Simonyan, 1992 yılından bu yana sınırda görev yapan Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) muhafızlarının çekilmesinin tartışılıp tartışılmadığının sorulması üzerine bu konunun gündemlerine gelmediğini belirtti. FSB'nin sınır muhafızları, 1992 tarihli anlaşma uyarınca Ermenistan'ın Türkiye ve İran sınırlarında Ermeni muhafızlarla birlikte güvenliği sağlıyor. 'Rus muhafızlar Zvartnots Havaalanı'ndan ayrılacak' Öte yandan Simonyan, Rus muhafızların 1 Ağustos'tan itibaren Erivan'daki Zvartnots Havaalanı'nın güvenliğini sağlamayı bırakacağını ifade etti. Bu konunun Ermenistan için çözüme kavuştuğunu söyleyen Simonyan, havaalanının güvenliğinin artık Ermeni güçler tarafından sağlanacağının altını çizdi. Başbakan Nikol Paşinyan, 12 Mart'ta yaptığı açıklamada, Ermeni sınır muhafızlarının Zvartnots Havaalanı'nın güvenliğini bizzat sağlayacaklarını açıklamıştı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Moskova'nın Erivan'dan konuya ilişkin yazı aldığını ve ilgili kurumlar arasında temaslar süreceğini belirtmişti.
Ermenistan Parlamento Başkanı Alen Simonyan, Türk-Ermeni sınırındaki Rus muhafızların çekilmesini tartışmadıklarını söyledi.

Simonyan, 1992 yılından bu yana sınırda görev yapan Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) muhafızlarının çekilmesinin tartışılıp tartışılmadığının sorulması üzerine bu konunun gündemlerine gelmediğini belirtti.

FSB'nin sınır muhafızları, 1992 tarihli anlaşma uyarınca Ermenistan'ın Türkiye ve İran sınırlarında Ermeni muhafızlarla birlikte güvenliği sağlıyor.

'Rus muhafızlar Zvartnots Havaalanı'ndan ayrılacak'

Öte yandan Simonyan, Rus muhafızların 1 Ağustos'tan itibaren Erivan'daki Zvartnots Havaalanı'nın güvenliğini sağlamayı bırakacağını ifade etti.

Bu konunun Ermenistan için çözüme kavuştuğunu söyleyen Simonyan, havaalanının güvenliğinin artık Ermeni güçler tarafından sağlanacağının altını çizdi.

Başbakan Nikol Paşinyan, 12 Mart'ta yaptığı açıklamada, Ermeni sınır muhafızlarının Zvartnots Havaalanı'nın güvenliğini bizzat sağlayacaklarını açıklamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Moskova'nın Erivan'dan konuya ilişkin yazı aldığını ve ilgili kurumlar arasında temaslar süreceğini belirtmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.