Eurovision’da Filistin kefiyesi tartışma yarattı

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 08.05.2024 - 13:02, Güncelleme: 08.05.2024 - 13:02 198 kez okundu.
 

Eurovision’da Filistin kefiyesi tartışma yarattı

Eurovision’da Filistin kefiyesi tartışma yarattı
İsveç'te 11 Mayıs'ta düzenlenecek 2024 Eurovision Şarkı Yarışması kapsamında gerçekleştirilen ilk yarı finalin açılışında şarkıcı Eric Saade’nin bileğinde Filistin kefiyesi ile sahneye çıkması tartışma yarattı. Organizatörler, şarkı yarışmasının siyasi olmadığını söyleyerek, siyasi bir sembolün yer almasından ötürü üzgün olduklarını açıkladı. 33 yaşındaki İsveçli Saade’nin babası Filistinli. Eurovision’u düzenleyen Avrupa Yayın Birliği (EBU) sözcüsü şu açıklamayı yaptı: "Eurovision Şarkı Yarışması canlı bir televizyon şovudur. İsveç'in Malmö Arena'sındaki etkinlik öncesinde izleyicilere Filistin bayrakları, sembolleri veya çantaları getirmemeleri uyarısı yapıldı. İzleyiciler etkinlik alanına alınmadan önce sıkı bir aramadan geçirildi. Eurovision’a hazırlık aşamasında, aralarında İzlanda, Finlandiya, Norveç, Danimarka ve İsveç'in de bulunduğu bazı ülkelerin sanatçıları, Gazze’deki savaşın siviller üzerindeki yıkıcı etkisi nedeniyle İsrail'in yarışmaya katılımının askıya alınması çağrısında bulunmuştu. Bir kısmı, bunun gerekçesi olarak Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası diskalifiye edilmesini gösterdi. Organizatörler ise bu çağrıları geri çevirerek, "Ukrayna ve Gazze'deki durumun farklı olduğu" değerlendirmesini yaptı. Kaynak: BBC
Eurovision’da Filistin kefiyesi tartışma yarattı

İsveç'te 11 Mayıs'ta düzenlenecek 2024 Eurovision Şarkı Yarışması kapsamında gerçekleştirilen ilk yarı finalin açılışında şarkıcı Eric Saade’nin bileğinde Filistin kefiyesi ile sahneye çıkması tartışma yarattı. Organizatörler, şarkı yarışmasının siyasi olmadığını söyleyerek, siyasi bir sembolün yer almasından ötürü üzgün olduklarını açıkladı. 33 yaşındaki İsveçli Saade’nin babası Filistinli.

Eurovision’u düzenleyen Avrupa Yayın Birliği (EBU) sözcüsü şu açıklamayı yaptı:

"Eurovision Şarkı Yarışması canlı bir televizyon şovudur.

İsveç'in Malmö Arena'sındaki etkinlik öncesinde izleyicilere Filistin bayrakları, sembolleri veya çantaları getirmemeleri uyarısı yapıldı. İzleyiciler etkinlik alanına alınmadan önce sıkı bir aramadan geçirildi.

Eurovision’a hazırlık aşamasında, aralarında İzlanda, Finlandiya, Norveç, Danimarka ve İsveç'in de bulunduğu bazı ülkelerin sanatçıları, Gazze’deki savaşın siviller üzerindeki yıkıcı etkisi nedeniyle İsrail'in yarışmaya katılımının askıya alınması çağrısında bulunmuştu.

Bir kısmı, bunun gerekçesi olarak Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası diskalifiye edilmesini gösterdi.

Organizatörler ise bu çağrıları geri çevirerek, "Ukrayna ve Gazze'deki durumun farklı olduğu" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: BBC

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.