Gazetemiz Yazarı Nevin Balta'nın Ayıntap-Halep-Şam Üçgeninde Son Fedailer Kitabı

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 02.05.2024 - 15:58, Güncelleme: 02.05.2024 - 18:22 296 kez okundu.
 

Gazetemiz Yazarı Nevin Balta'nın Ayıntap-Halep-Şam Üçgeninde Son Fedailer Kitabı

Ayıntap-Halep-Şam Üçgeninde Son Fedailer Kitabı
Gazetemiz yazarı, Araştırmacı Nevin Balta kaleme aldığı Ayıntâp-Halep Şam Üçgeninde Son Fedailer adlı kitabında Kurtuluş Savaşında bir efsane olarak yer alan tarihteki adı, Ayıntâp bugünkü adı Gaziantep olan Antep Savunması ve Kuvayı Milliyecilerin kahramanlıklarına yer verirken Antep Halkının çoluk çocuğu, genci ihtiyarı ile her türlü güçlüğe göğüs gererek askeri bakımdan büyük bir güce sahip olan Fransız kuvvetlerine karşı büyük bir azimle Antep’i nasıl savunduklarını anlatmaktadır. Üç Bölümden Meydana Gelen Eserde: 1’nci Dünya Savaşı Sonrası İngiliz ve Fıransız Emperyalizmi Ortadoğu’nun İşgalinde Ayıntâp ve Suriye Ali Şefik Özdemir’in Ayıntâp Savunması Halep Heyeti Merkeziyesi Suriye Filistin Müdafaa-i Kuvayı Osmaniye Heyeti Suriye’de Türk Örgütlenmesi ve Faaliyetleri Suriye’deki Arap Milliyetçileri ile Türk Müdafaa-i Hukuk Hareketi arasındaki ilişkiler yer almaktadır. Kitabı 0 535 051 29 10 numaralı telefonu arayarak temin edebilirsiniz.  
Ayıntap-Halep-Şam Üçgeninde Son Fedailer Kitabı

Gazetemiz yazarı, Araştırmacı Nevin Balta kaleme aldığı Ayıntâp-Halep Şam Üçgeninde Son Fedailer adlı kitabında Kurtuluş Savaşında bir efsane olarak yer alan tarihteki adı, Ayıntâp bugünkü adı Gaziantep olan Antep Savunması ve Kuvayı Milliyecilerin kahramanlıklarına yer verirken Antep Halkının çoluk çocuğu, genci ihtiyarı ile her türlü güçlüğe göğüs gererek askeri bakımdan büyük bir güce sahip olan Fransız kuvvetlerine karşı büyük bir azimle Antep’i nasıl savunduklarını anlatmaktadır.

Üç Bölümden Meydana Gelen Eserde:

1’nci Dünya Savaşı Sonrası İngiliz ve Fıransız Emperyalizmi Ortadoğu’nun

İşgalinde Ayıntâp ve Suriye Ali Şefik Özdemir’in Ayıntâp Savunması

Halep Heyeti Merkeziyesi

Suriye Filistin Müdafaa-i Kuvayı Osmaniye Heyeti Suriye’de Türk Örgütlenmesi ve Faaliyetleri

Suriye’deki Arap Milliyetçileri ile Türk Müdafaa-i Hukuk Hareketi arasındaki ilişkiler yer almaktadır.

Kitabı 0 535 051 29 10 numaralı telefonu arayarak temin edebilirsiniz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.