“Gazze'deki sürecin tek suçlusu Netanyahu”

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 01.05.2024 - 10:50, Güncelleme: 01.05.2024 - 10:50 215 kez okundu.
 

“Gazze'deki sürecin tek suçlusu Netanyahu”

“Gazze'deki sürecin tek suçlusu Netanyahu”
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki sürecin yönetiminden dolayı Netanyahu'yu eleştirirken, Gazze'de savaşı bitirmek için İsrail'e askeri desteği durdurmayı düşündüğünü söyledi. İsrail ve Gazze'deki duruma ilişkin geniş değerlendirmelerde bulunan Trump, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarıyla ortaya çıkan başarısızlığın Netanyahu'ya ait olduğunu savundu. Trump, Gazze'deki savaşı durdurmak amacıyla İsrail'e ABD'nin verdiği silah desteğini durdurmayı düşünüp düşünmeyeceğiyle ilgili soru üzerine, bunu göz ardı etmeyeceğini söyledi. 7 Ekim'deki olaylarla ilgili Hamas'ın yanı sıra İran'ı da suçlayan Trump, kendisinin başkan olması halinde bu saldırıların hiç yaşanmayacağını iddia etti. Trump, İsrail'e en büyük desteği veren ABD Başkanı olduğunu savundu, öte yandan yeniden başkan olması halinde yine bu ülkeye en güçlü desteği vereceğini belirtti.  
“Gazze'deki sürecin tek suçlusu Netanyahu”

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki sürecin yönetiminden dolayı Netanyahu'yu eleştirirken, Gazze'de savaşı bitirmek için İsrail'e askeri desteği durdurmayı düşündüğünü söyledi.

İsrail ve Gazze'deki duruma ilişkin geniş değerlendirmelerde bulunan Trump, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarıyla ortaya çıkan başarısızlığın Netanyahu'ya ait olduğunu savundu.

Trump, Gazze'deki savaşı durdurmak amacıyla İsrail'e ABD'nin verdiği silah desteğini durdurmayı düşünüp düşünmeyeceğiyle ilgili soru üzerine, bunu göz ardı etmeyeceğini söyledi.

7 Ekim'deki olaylarla ilgili Hamas'ın yanı sıra İran'ı da suçlayan Trump, kendisinin başkan olması halinde bu saldırıların hiç yaşanmayacağını iddia etti. Trump, İsrail'e en büyük desteği veren ABD Başkanı olduğunu savundu, öte yandan yeniden başkan olması halinde yine bu ülkeye en güçlü desteği vereceğini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.