Ünlü anketçi Ankara, İstanbul ve İzmir'deki son durumu açıkladı

Siyaset (Web Sitesi) - Web Sitesi | 28.03.2024 - 12:19, Güncelleme: 28.03.2024 - 12:19 313 kez okundu.
 

Ünlü anketçi Ankara, İstanbul ve İzmir'deki son durumu açıkladı

SONAR Araştırma'nın Başkanı Hakan Bayrakçı, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri için hangi adayın önde gittiği ile ilgili elindeki verileri paylaştı. Bayrakçı'nın açıklamalarına göre, Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında mücadelede sürekli dengeler değişiyor.
Yerel seçimler öncesi hangi adayın önde gittiği merak ediliyor. Hakan Bayrakçı, Enver Aysever'in canlı yayınında Ankara, İstanbul ve İzmir'deki seçim anketindeki son durumu açıkladı. Gazeteci İsmail Saymaz, Sonar Araştırma'nın son anketinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum'un 5 puan önünde olduğunu yazmış, Hakan Bayrakçı "Bana şu kızmış, bu alınmış bunlar benim ilgi alanım değil. Benim bütün odağım seçim sonuçlarını doğru bilmek" diyerek sonuçları kendisinin paylaşacağını açıklamıştı. Bayrakçı'nın SONAR anketinin sonuçlarını Enver Aysever'in canlı yayınında anlattı. Bayrakçı'nın açıklamaları şöyle; MANSUR YAVAŞ FARK ATTI "Güvendiğim güvenmediğim hangi araştırmacıdan duysam hepsinde Ankara'da Mansur Yavaş önde. Ankara'da da Mansur Yavaş'ın anketlerde net olarak önde olduğunu görüyoruz. AK Parti'nin adayı Turgut Altınok da bana göre milliyetçi kökenli olduğu için doğru adaydı. Mansur Yavaş'ın çok büyük 2-3 avantajı var. Siyaset dışı bir duruşu var. İSTANBUL'DA İMAMOĞLU ÖNDE Normalde biz bu gece veya yarın sabah resmi anket açıklamamızı yapacağız. SONAR'ın veya benim Twitter hesabından paylaşım yapacağız. Son durumu akşam açıklayacağız fakat Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğu gözüküyor. İZMİR'DE FARK AZALDI İzmir'de Hamza Dağ çok iyi bir aday, CHP ile farkı kapattı fakat ben yine de CHP'nin adayı Cemil Tugay'ın İzmir'de 10 puan bir farkla kazanmasını bekliyorum. CHP açısından Kadıköy'de, Şişli'de, Beşiktaş'ta zaten sorun yok. Bakırköy'de de aynı şekilde, oralarda tekrar CHP kazanıyor. Pendik'teki mevcut belediye başkanının yüksek bir oyu var orası değişmez bundan eminim. Sarıyer'de Şükrü Genç'in aday gösterilmemesini hayretle izledim. Şükrü Genç, Sarıyer'de en az %20 oy alır. Buna inanamıyorum. Kartal'da da mevcut belediye başkanı başarılı. Eski belediye başkanı Altınok Öz de İYİ Parti'den aday oldu. Böyle pozisyonlarda tabi ki seçim heyecana girer." SON ANKET İÇİN TARİH VERDİ Hakan Bayrakçı, cuma akşamı son seçim anketinin sonucunu sosyal medya üzerinden paylaşacağını duyurdu. hha.com.tr
SONAR Araştırma'nın Başkanı Hakan Bayrakçı, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri için hangi adayın önde gittiği ile ilgili elindeki verileri paylaştı. Bayrakçı'nın açıklamalarına göre, Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında mücadelede sürekli dengeler değişiyor.

Yerel seçimler öncesi hangi adayın önde gittiği merak ediliyor. Hakan Bayrakçı, Enver Aysever'in canlı yayınında Ankara, İstanbul ve İzmir'deki seçim anketindeki son durumu açıkladı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sonar Araştırma'nın son anketinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum'un 5 puan önünde olduğunu yazmış, Hakan Bayrakçı "Bana şu kızmış, bu alınmış bunlar benim ilgi alanım değil. Benim bütün odağım seçim sonuçlarını doğru bilmek" diyerek sonuçları kendisinin paylaşacağını açıklamıştı.

Bayrakçı'nın SONAR anketinin sonuçlarını Enver Aysever'in canlı yayınında anlattı. Bayrakçı'nın açıklamaları şöyle;

MANSUR YAVAŞ FARK ATTI

"Güvendiğim güvenmediğim hangi araştırmacıdan duysam hepsinde Ankara'da Mansur Yavaş önde. Ankara'da da Mansur Yavaş'ın anketlerde net olarak önde olduğunu görüyoruz. AK Parti'nin adayı Turgut Altınok da bana göre milliyetçi kökenli olduğu için doğru adaydı. Mansur Yavaş'ın çok büyük 2-3 avantajı var. Siyaset dışı bir duruşu var.

İSTANBUL'DA İMAMOĞLU ÖNDE

Normalde biz bu gece veya yarın sabah resmi anket açıklamamızı yapacağız. SONAR'ın veya benim Twitter hesabından paylaşım yapacağız. Son durumu akşam açıklayacağız fakat Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğu gözüküyor.

İZMİR'DE FARK AZALDI

İzmir'de Hamza Dağ çok iyi bir aday, CHP ile farkı kapattı fakat ben yine de CHP'nin adayı Cemil Tugay'ın İzmir'de 10 puan bir farkla kazanmasını bekliyorum.

CHP açısından Kadıköy'de, Şişli'de, Beşiktaş'ta zaten sorun yok. Bakırköy'de de aynı şekilde, oralarda tekrar CHP kazanıyor. Pendik'teki mevcut belediye başkanının yüksek bir oyu var orası değişmez bundan eminim.

Sarıyer'de Şükrü Genç'in aday gösterilmemesini hayretle izledim. Şükrü Genç, Sarıyer'de en az %20 oy alır. Buna inanamıyorum.

Kartal'da da mevcut belediye başkanı başarılı. Eski belediye başkanı Altınok Öz de İYİ Parti'den aday oldu. Böyle pozisyonlarda tabi ki seçim heyecana girer."

SON ANKET İÇİN TARİH VERDİ

Hakan Bayrakçı, cuma akşamı son seçim anketinin sonucunu sosyal medya üzerinden paylaşacağını duyurdu.

hha.com.tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.