2009'dan sonra doğanlar sigara satın alamayacak

Yaşam (Web Sitesi) - Web Sitesi | 02.07.2024 - 10:29, Güncelleme: 02.07.2024 - 10:29 54 kez okundu.
 

2009'dan sonra doğanlar sigara satın alamayacak

İlk olarak İngiltere meclisinin yaptığı 1 Ocak 2009 tarihinden sonra doğanların hayatları boyunca bir daha sigara alamayacaklarını öngören yasa tasarısı için Türkiye'de de çalışmalar başladı.
Gençlerin tütün ve tütün ürünlerinden korunması için harekete geçildi. Yasa teklifinin taslak metnine hazırlık için ilgili kurum ve kuruluşlarda çalışmalara başlandı. Sağlık Bakanlığına sunulacak taslakta, halk sağlığını korumakla yükümlü kurum ve kuruluşlar arasında yapılacak görüşmeler neticesinde belirlenecek bir tarihin esas alınması ve bu tarihten sonra doğan kuşaklara sigara satışının yasaklanması yer alacak. Yasanın çıkacağı tarihe bağlı olarak 2009 sonrasında doğan nesillere sigara ve tütün ürünü satışının ömür boyu yasaklanması ele alınacak. Üzerinde çalışılacak diğer konu ise Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanunu'nda değişikliğe gidilmesi olacak. Tütün şirketlerinin sigara izmaritlerini temizlemek için çöp vergisi ödemesi gündeme gelecek. Düzenleme için yeni yasama döneminde çalışmalara başlanacak.   Odatv.com
İlk olarak İngiltere meclisinin yaptığı 1 Ocak 2009 tarihinden sonra doğanların hayatları boyunca bir daha sigara alamayacaklarını öngören yasa tasarısı için Türkiye'de de çalışmalar başladı.

Gençlerin tütün ve tütün ürünlerinden korunması için harekete geçildi. Yasa teklifinin taslak metnine hazırlık için ilgili kurum ve kuruluşlarda çalışmalara başlandı. Sağlık Bakanlığına sunulacak taslakta, halk sağlığını korumakla yükümlü kurum ve kuruluşlar arasında yapılacak görüşmeler neticesinde belirlenecek bir tarihin esas alınması ve bu tarihten sonra doğan kuşaklara sigara satışının yasaklanması yer alacak.

Yasanın çıkacağı tarihe bağlı olarak 2009 sonrasında doğan nesillere sigara ve tütün ürünü satışının ömür boyu yasaklanması ele alınacak.

Üzerinde çalışılacak diğer konu ise Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanunu'nda değişikliğe gidilmesi olacak.

Tütün şirketlerinin sigara izmaritlerini temizlemek için çöp vergisi ödemesi gündeme gelecek. Düzenleme için yeni yasama döneminde çalışmalara başlanacak.

 

Odatv.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.