“Çin halkı iyi bir dostunu kaybetti”

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.05.2024 - 11:52, Güncelleme: 21.05.2024 - 11:52 680+ kez okundu.
 

“Çin halkı iyi bir dostunu kaybetti”

“Çin halkı iyi bir dostunu kaybetti”
İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanının helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından taziye mesajı gönderen Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin halkının iyi bir dostunu kaybettiğinin altını çizdi. Çin lideri Şi, taziye mesajında, Cumhurbaşkanı Reisi'nin İran'ın güvenlik ve istikrarının korunmasına, ulusal kalkınma ve refahın teşvik edilmesine önemli katkılarda bulunduğunu, aynı zamanda Çin-İran kapsamlı stratejik ortaklığının pekiştirilmesi ve geliştirilmesi için aktif çaba sarf ettiğini vurgularken, Reisi’nin trajik ölümünün İran halkı için büyük bir kayıp olduğunu ve Çin halkının da iyi bir dostunu kaybetmesine neden olduğunu kaydetti.  
“Çin halkı iyi bir dostunu kaybetti”

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanının helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından taziye mesajı gönderen Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin halkının iyi bir dostunu kaybettiğinin altını çizdi.

Çin lideri Şi, taziye mesajında, Cumhurbaşkanı Reisi'nin İran'ın güvenlik ve istikrarının korunmasına, ulusal kalkınma ve refahın teşvik edilmesine önemli katkılarda bulunduğunu, aynı zamanda Çin-İran kapsamlı stratejik ortaklığının pekiştirilmesi ve geliştirilmesi için aktif çaba sarf ettiğini vurgularken, Reisi’nin trajik ölümünün İran halkı için büyük bir kayıp olduğunu ve Çin halkının da iyi bir dostunu kaybetmesine neden olduğunu kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.