Fotoğraflarla dünyanın birçok yerinden 'Süper Ay' manzaraları

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.08.2024 - 10:51, Güncelleme: 20.08.2024 - 10:58 46 kez okundu.
 

Fotoğraflarla dünyanın birçok yerinden 'Süper Ay' manzaraları

Dolunayın Dünya'ya en yakın olduğu süper ay ve mavi ay fenomeni, gökyüzünde etkileyici bir manzara sundu.
"Süper Ay," dolunayın Dünya'ya en yakın olduğu zamanı tanımlayan popüler bir terimdir. Bu olay, genellikle yılda üç veya dört kez gerçekleşir. Ay, normalden daha yakın olduğu için daha büyük ve parlak görünür. Salı günkü süper ay, aynı zamanda bir "Mavi Ay" olduğundan, özellikle görülmeye değer nadir bir görüntüydü. Mavi ay, bir takvim ayı içinde iki dolunayın veya bir mevsimde dört dolunayın meydana gelmesiyle ortaya çıkar. Bu mavi ayda ikinci durum geçerli. Bir sonraki süper ay, 18 Eylül gecesi kısmi bir ay tutulmasıyla aynı zamana denk gelecek ve ardından 17 Ekim'de yılın en yakın yaklaşması gerçekleşecek. Son süper ay ise 15 Kasım'da görülebilecek.
Dolunayın Dünya'ya en yakın olduğu süper ay ve mavi ay fenomeni, gökyüzünde etkileyici bir manzara sundu.

"Süper Ay," dolunayın Dünya'ya en yakın olduğu zamanı tanımlayan popüler bir terimdir. Bu olay, genellikle yılda üç veya dört kez gerçekleşir. Ay, normalden daha yakın olduğu için daha büyük ve parlak görünür.

Salı günkü süper ay, aynı zamanda bir "Mavi Ay" olduğundan, özellikle görülmeye değer nadir bir görüntüydü. Mavi ay, bir takvim ayı içinde iki dolunayın veya bir mevsimde dört dolunayın meydana gelmesiyle ortaya çıkar. Bu mavi ayda ikinci durum geçerli.

Bir sonraki süper ay, 18 Eylül gecesi kısmi bir ay tutulmasıyla aynı zamana denk gelecek ve ardından 17 Ekim'de yılın en yakın yaklaşması gerçekleşecek. Son süper ay ise 15 Kasım'da görülebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.