Hırvatistan'da 3 bölgede çıkan orman yangınlarının büyük kısmı kontrol altına alındı

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 31.07.2024 - 16:00, Güncelleme: 31.07.2024 - 15:42 197 kez okundu.
 

Hırvatistan'da 3 bölgede çıkan orman yangınlarının büyük kısmı kontrol altına alındı

Hırvatistan'ın Tucepi, Skradin ve Smokvica bölgelerindeki ormanlık alanlarda çıkan yangınların büyük kısmının kontrol altına alındığı bildirildi.
ZAGREB (AA) - Ülkenin güneyinde ve orta kesimlerinde dün başlayan orman yangınlarına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.Hırvatistan İtfaiye Birliğinden yapılan açıklamada, Skradin, Tucepi ve Smokvica bölgelerinde çıkan orman yangınlarına 1134 itfaiye personeli, 346 yangın söndürme aracı ve 20 yangın söndürme uçağıyla müdahale edildiği bildirildi.Ülkenin güneyinde bulunan ve turistik sahil bölgelerine yakın olan Tucepi'deki yangını söndürme çalışmalarına katılan bir itfaiyeci yaralandı.Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle Tucepi yakınlarında bulunan Biokovo Milli Parkı, ziyaretçilerin girişine kapatıldı.Yetkililer yaptıkları açıklamada, ormanlık alanların zarar gördüğü yangınların büyük kısmının kontrol altına alındığını belirtti.Muhabir: İsmail Özdemir
Hırvatistan'ın Tucepi, Skradin ve Smokvica bölgelerindeki ormanlık alanlarda çıkan yangınların büyük kısmının kontrol altına alındığı bildirildi.

ZAGREB (AA) - Ülkenin güneyinde ve orta kesimlerinde dün başlayan orman yangınlarına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.

Hırvatistan İtfaiye Birliğinden yapılan açıklamada, Skradin, Tucepi ve Smokvica bölgelerinde çıkan orman yangınlarına 1134 itfaiye personeli, 346 yangın söndürme aracı ve 20 yangın söndürme uçağıyla müdahale edildiği bildirildi.

Ülkenin güneyinde bulunan ve turistik sahil bölgelerine yakın olan Tucepi'deki yangını söndürme çalışmalarına katılan bir itfaiyeci yaralandı.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle Tucepi yakınlarında bulunan Biokovo Milli Parkı, ziyaretçilerin girişine kapatıldı.

Yetkililer yaptıkları açıklamada, ormanlık alanların zarar gördüğü yangınların büyük kısmının kontrol altına alındığını belirtti.


Muhabir: İsmail Özdemir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.