"İlk Kuzey Kore askerleri Rusya'da"

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.10.2024 - 12:24, Güncelleme: 20.10.2024 - 12:24 265 kez okundu.
 

"İlk Kuzey Kore askerleri Rusya'da"

"İlk Kuzey Kore askerleri Rusya'da"
Güney Kore İstihbarat Servisi, Kuzey Kore’nin Rusya’ya asker gönderdiğini ve bu askerlerin Ukrayna’daki savaşa katılacağını iddia etti. Haberde Kuzey Kore askerlerinin ana görevlerinin "Rus askeri tesislerini korumak ve stratejik altyapı unsurlarını güvence altına almak" olduğu görüşü öne çıkarıladı.  İddiaya göre, ilk grup olan 1500 asker, Rusya’nın Uzak Doğu’daki eğitim sahalarına yerleştirildi. İddiaya göre Kuzey Koreli subaylar, Rus birliklerine füze sistemleri konusunda danışmanlık yapıyor. Uydu görüntülerine göre Kuzey Kore askerlerinin Vladivostok, Habarovsk ve Ussuriysk'te bulundukları belirtiliyor.  Aynı iddialara göre askerler şu anda eğitim alıyor. Kuzey Kore askerlerinin çatışma bölgelerine sevk edilmesi beklenirken, Güney Kore hükümeti bu durumun uluslararası güvenliği tehdit ettiğini belirtti. Ukrayna İstihbarat Başkanı Kyrylo Budanov da, yaklaşık 11 bin Kuzey Kore askerinin savaş hazırlıklarını sürdürdüğünü doğruladı.  Kuzey Kore ve Rusya, bu iddiaları reddederken, Rusya’nın askeri birliklere Kuzey Kore’den yardım alma olasılığını yalanladığı belirtildi. Ancak, Batı kaynakları, Kuzey Kore’nin balistik füze ve askeri teçhizat yardımı yaptığını iddia ediyor. Kuzey Kore ve Rusya arasındaki askeri işbirliği son dönemde güçlendi. Putin ve Kim Jong-un arasında imzalanan stratejik işbiriği ve savunma anlaşması, bir saldırı durumunda iki ülkenin karşılıklı savunma yardımı yapmasını öngörüyor.  Kaynak: Turkrus.com  
"İlk Kuzey Kore askerleri Rusya'da"

Güney Kore İstihbarat Servisi, Kuzey Kore’nin Rusya’ya asker gönderdiğini ve bu askerlerin Ukrayna’daki savaşa katılacağını iddia etti. Haberde Kuzey Kore askerlerinin ana görevlerinin "Rus askeri tesislerini korumak ve stratejik altyapı unsurlarını güvence altına almak" olduğu görüşü öne çıkarıladı. 

İddiaya göre, ilk grup olan 1500 asker, Rusya’nın Uzak Doğu’daki eğitim sahalarına yerleştirildi. İddiaya göre Kuzey Koreli subaylar, Rus birliklerine füze sistemleri konusunda danışmanlık yapıyor. Uydu görüntülerine göre Kuzey Kore askerlerinin Vladivostok, Habarovsk ve Ussuriysk'te bulundukları belirtiliyor. 

Aynı iddialara göre askerler şu anda eğitim alıyor. Kuzey Kore askerlerinin çatışma bölgelerine sevk edilmesi beklenirken, Güney Kore hükümeti bu durumun uluslararası güvenliği tehdit ettiğini belirtti. Ukrayna İstihbarat Başkanı Kyrylo Budanov da, yaklaşık 11 bin Kuzey Kore askerinin savaş hazırlıklarını sürdürdüğünü doğruladı. 

Kuzey Kore ve Rusya, bu iddiaları reddederken, Rusya’nın askeri birliklere Kuzey Kore’den yardım alma olasılığını yalanladığı belirtildi. Ancak, Batı kaynakları, Kuzey Kore’nin balistik füze ve askeri teçhizat yardımı yaptığını iddia ediyor.

Kuzey Kore ve Rusya arasındaki askeri işbirliği son dönemde güçlendi. Putin ve Kim Jong-un arasında imzalanan stratejik işbiriği ve savunma anlaşması, bir saldırı durumunda iki ülkenin karşılıklı savunma yardımı yapmasını öngörüyor. 

Kaynak: Turkrus.com

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.