Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde seçimler

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.10.2024 - 13:11, Güncelleme: 20.10.2024 - 13:11 287 kez okundu.
 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde seçimler

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde seçimler
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) iki senedir ertelenen milletvekili seçimleri bugün yapılıyor. Yaklaşık 2.6 milyon seçmen saat 18:00'a kadar oy kullanabilecek. İlk sonuçların oy verme işleminin tamamlanmasından 24 saat sonra açıklanması bekleniyor. Seçimlerde 1191 aday, 100 sandalyelik meclise girmek için yarışacak. Bugünkü seçimlerde bölgenin en güçlü iki siyasi oluşumu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) karşı karşıya gelecek. KDP Türkiye'ye, KYB ise İran'a yakın görülüyor. IKBY Başkanı ve KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, 16 Ekim'de Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. Irak'ın eski cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin kurduğu KYB'yi oğlu Bafil Talabani yönetiyor. Seçimlerde Kürdistan İslami Birliği (Yekgirtu), Irak Türkmen Cephesi (ITC), Halk Cephesi ve Kürdistan Adalet Topluluğu (Komel) gibi partiler de yarışacak. Kaynak: BBC
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde seçimler

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) iki senedir ertelenen milletvekili seçimleri bugün yapılıyor.

Yaklaşık 2.6 milyon seçmen saat 18:00'a kadar oy kullanabilecek.

İlk sonuçların oy verme işleminin tamamlanmasından 24 saat sonra açıklanması bekleniyor.

Seçimlerde 1191 aday, 100 sandalyelik meclise girmek için yarışacak.

Bugünkü seçimlerde bölgenin en güçlü iki siyasi oluşumu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) karşı karşıya gelecek.

KDP Türkiye'ye, KYB ise İran'a yakın görülüyor.

IKBY Başkanı ve KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, 16 Ekim'de Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü.

Irak'ın eski cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin kurduğu KYB'yi oğlu Bafil Talabani yönetiyor.

Seçimlerde Kürdistan İslami Birliği (Yekgirtu), Irak Türkmen Cephesi (ITC), Halk Cephesi ve Kürdistan Adalet Topluluğu (Komel) gibi partiler de yarışacak.

Kaynak: BBC

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.