İran, İsrail'in hangi askeri üslerini hedef aldı?

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.10.2024 - 13:06, Güncelleme: 05.10.2024 - 13:50 447 kez okundu.
 

İran, İsrail'in hangi askeri üslerini hedef aldı?

Devrim Muhafızları Ordusu'nun icra ettiği misilleme operasyonu sırasında hedef alınan Siyonist İsrail'in hayati öneme sahip askeri üs ve noktaların isimlerini yayınladı.
İran'ın Siyonist Rejim'e yönelik düzenlediği "Gerçek Vaat 2" operasyonu sonucu bu rejime büyük zararlar verildi. Her ne kadar işgal rejimi uğradığı hezimeti sansürlemeye çalışsa da bu olayda İsrail'in büyük başarısızlığının derinliğini gösteren görüntü ve bilgiler elde edildi. Mehr Haber Ajansı'nin elde ettiği bilgilere göre, operasyonda hedef alınan Siyonist askeri üsler şöyle: 1-Nevatim Hava Üssü  İsrail'in en büyük üslerinden biri olan Nevatim farklı uzunluklarda üç piste sahiptir. Radara yakalanmayan  savaş uçakları, nakliye uçakları, yakıt ikmal uçakları ve radar sistemleri bu üste konuşlandırılmış durumdadır. 2-Hatzerim Hava Üssü: Necef çölünde bulunan İsrail Hava Kuvvetlerinin en önemli ve en büyük üslerinden biridir. İsrail'in güneyinde ve Beerşeba kenti yakınında bulunan bu üs, pilot eğitimleri ve askeri operasyonlardaki önemli rolü nedeniyle büyük stratejik öneme sahiptir. 3- Glilot üssü: Bu üssün gizli operasyonlar, sinyal istihbaratı faaliyetleri kapsamında ses ve görüntü toplama,  şifre kırma, anti-casusluk operasyonları, siber savaş ve askeri istihbarat ve gözetlemeden sorumlu olduğu söyleniyor. Glilot üssünde İsrail askeri istihbaratı (Aman) karargahı, Mossad karargahı ve Tel Aviv yakınlarındaki Birim 8200'ün siber ve merkezi birimi yer alıyor. Bu üs Lübnan'ın 110 km uzaklığında yer almaktadır. Hizbullah bugün Glilot üssüne bir saldırı düzenlemesinin ardından ABD bu üssün durumu ile ilgili endişelerini dile getirmişti. 4- Tel Nof Hava Üssü: İsrail'in en önemli hava üssüdür. 5- 555. Birim (Havadan Elektronik Harp Birimi): İsrail Hava Kuvvetlerinin havadan elektronik harp birimidir. Bu birim 1969 yılında Lod Hava Üssü'nde kurulmuştur ve şu anda genel merkezi Tel Nof Hava Üssü'nde bulunmaktadır. Bu birim İsrail Hava Kuvvetlerinin en gizli birimlerinden biri olarak bilinmektedir.  
Devrim Muhafızları Ordusu'nun icra ettiği misilleme operasyonu sırasında hedef alınan Siyonist İsrail'in hayati öneme sahip askeri üs ve noktaların isimlerini yayınladı.

İran'ın Siyonist Rejim'e yönelik düzenlediği "Gerçek Vaat 2" operasyonu sonucu bu rejime büyük zararlar verildi. Her ne kadar işgal rejimi uğradığı hezimeti sansürlemeye çalışsa da bu olayda İsrail'in büyük başarısızlığının derinliğini gösteren görüntü ve bilgiler elde edildi.

Mehr Haber Ajansı'nin elde ettiği bilgilere göre, operasyonda hedef alınan Siyonist askeri üsler şöyle:

1-Nevatim Hava Üssü 

İsrail'in en büyük üslerinden biri olan Nevatim farklı uzunluklarda üç piste sahiptir. Radara yakalanmayan  savaş uçakları, nakliye uçakları, yakıt ikmal uçakları ve radar sistemleri bu üste konuşlandırılmış durumdadır.

2-Hatzerim Hava Üssü: Necef çölünde bulunan İsrail Hava Kuvvetlerinin en önemli ve en büyük üslerinden biridir. İsrail'in güneyinde ve Beerşeba kenti yakınında bulunan bu üs, pilot eğitimleri ve askeri operasyonlardaki önemli rolü nedeniyle büyük stratejik öneme sahiptir.

3- Glilot üssü: Bu üssün gizli operasyonlar, sinyal istihbaratı faaliyetleri kapsamında ses ve görüntü toplama,  şifre kırma, anti-casusluk operasyonları, siber savaş ve askeri istihbarat ve gözetlemeden sorumlu olduğu söyleniyor. Glilot üssünde İsrail askeri istihbaratı (Aman) karargahı, Mossad karargahı ve Tel Aviv yakınlarındaki Birim 8200'ün siber ve merkezi birimi yer alıyor. Bu üs Lübnan'ın 110 km uzaklığında yer almaktadır. Hizbullah bugün Glilot üssüne bir saldırı düzenlemesinin ardından ABD bu üssün durumu ile ilgili endişelerini dile getirmişti.

4- Tel Nof Hava Üssü: İsrail'in en önemli hava üssüdür.

5- 555. Birim (Havadan Elektronik Harp Birimi): İsrail Hava Kuvvetlerinin havadan elektronik harp birimidir. Bu birim 1969 yılında Lod Hava Üssü'nde kurulmuştur ve şu anda genel merkezi Tel Nof Hava Üssü'nde bulunmaktadır. Bu birim İsrail Hava Kuvvetlerinin en gizli birimlerinden biri olarak bilinmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.