İsmail Hakkı Pekin: "Suriye'nin Kuzeyinde Sıcak Çatışma Riski"

Gündem 16.10.2024 - 14:12, Güncelleme: 16.10.2024 - 14:37 114 kez okundu.
 

İsmail Hakkı Pekin: "Suriye'nin Kuzeyinde Sıcak Çatışma Riski"

"Suriye'nin kuzeyinde her an sıcak çatışmaya dönecek gelişmeler beklenmektedir"
Şarkül Awsat'ın haberine göre, Rusya-Türkiye bölgesi olarak bilinen Suriye'nin kuzeybatısındaki gerilimi azaltma bölgelerinde, çeşitli taraflardan gelen saldırılarla görülmemiş bir gerginlik yaşanıyor. Türkiye’nin kullandığı Azez yakınlarındaki iki askeri üs ve Halep'in kuzeyindeki Mercidabık köyü dün Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Suriye ordusu mevzilerinden bombalandı. Bu gelişmeler, Rusya’nın İdlib ve Lazkiye’nin kuzey kırsalına düzenlediği ağır hava saldırıları ve  Suriye rejim güçleri ile Heyetu Tahriru'ş Şam (HTŞ) arasında karşılıklı bombardımanların yanı sıra, HTŞ'nin Halep'te bir askeri operasyona hazırlandığı ve Türkiye'nin yerinden edilmiş yaklaşık 4 milyon insana ev sahipliği yapan İdlib'deki insani durumu etkileyeceği endişesiyle şiddetle reddettiği bir ortamda, her iki taraftan da yoğun askeri takviyelerle eş zamanlı gerçekleşti. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 10'dan fazla zırhlı araç ve zırhlı personel taşıyıcı eşliğinde, lojistik malzeme ve askeri mühimmat yüklü 15 tırlık bir konvoyla Cebel ez-Zaviye'deki mevzilerine askeri takviyede bulundu. Bu konuyla ilgili yazarımız İsmail Hakkı Pekin'in görüşünü aldık: İsmail Hakkı Pekin de bölgeden aldığı haberlerle bu gelişmeleri doğruladı. Onun ifadesine göre, güney bölgesinde( Kuneytra/Golan Tepeleri) bulunan Rus gözetleme mevzilerinin İsrail'den saldırmazlık sözü aldıktan sonra kuzeye doğru intikal ettirildiği değerlendirilmektedir. Hatta bu bölgedeki Suriye güçlerinin de kuzeye doğru kaydırıldığı ve kuzeybatı Suriye'de tedbir alındığı öğrenilmiştir. Suriye'nin kuzeyinde her an sıcak çatışmaya dönecek gelişmeler beklenmektedir. Dilek Paksoy Pekin
"Suriye'nin kuzeyinde her an sıcak çatışmaya dönecek gelişmeler beklenmektedir"

Şarkül Awsat'ın haberine göre, Rusya-Türkiye bölgesi olarak bilinen Suriye'nin kuzeybatısındaki gerilimi azaltma bölgelerinde, çeşitli taraflardan gelen saldırılarla görülmemiş bir gerginlik yaşanıyor.

Türkiye’nin kullandığı Azez yakınlarındaki iki askeri üs ve Halep'in kuzeyindeki Mercidabık köyü dün Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Suriye ordusu mevzilerinden bombalandı.

Bu gelişmeler, Rusya’nın İdlib ve Lazkiye’nin kuzey kırsalına düzenlediği ağır hava saldırıları ve  Suriye rejim güçleri ile Heyetu Tahriru'ş Şam (HTŞ) arasında karşılıklı bombardımanların yanı sıra, HTŞ'nin Halep'te bir askeri operasyona hazırlandığı ve Türkiye'nin yerinden edilmiş yaklaşık 4 milyon insana ev sahipliği yapan İdlib'deki insani durumu etkileyeceği endişesiyle şiddetle reddettiği bir ortamda, her iki taraftan da yoğun askeri takviyelerle eş zamanlı gerçekleşti.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 10'dan fazla zırhlı araç ve zırhlı personel taşıyıcı eşliğinde, lojistik malzeme ve askeri mühimmat yüklü 15 tırlık bir konvoyla Cebel ez-Zaviye'deki mevzilerine askeri takviyede bulundu.

Bu konuyla ilgili yazarımız İsmail Hakkı Pekin'in görüşünü aldık:

İsmail Hakkı Pekin de bölgeden aldığı haberlerle bu gelişmeleri doğruladı. Onun ifadesine göre, güney bölgesinde( Kuneytra/Golan Tepeleri) bulunan Rus gözetleme mevzilerinin İsrail'den saldırmazlık sözü aldıktan sonra kuzeye doğru intikal ettirildiği değerlendirilmektedir. Hatta bu bölgedeki Suriye güçlerinin de kuzeye doğru kaydırıldığı ve kuzeybatı Suriye'de tedbir alındığı öğrenilmiştir. Suriye'nin kuzeyinde her an sıcak çatışmaya dönecek gelişmeler beklenmektedir.

Dilek Paksoy Pekin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.