Japonya'da anma törenine İsrail'i davet etmeyen Nagazaki Belediyesi çok sayıda destek mesajı aldı

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 28.08.2024 - 13:30, Güncelleme: 28.08.2024 - 13:02 807+ kez okundu.
 

Japonya'da anma törenine İsrail'i davet etmeyen Nagazaki Belediyesi çok sayıda destek mesajı aldı

Japonya'da Nagazaki Belediyesinin, kentin bombalanmasının 79'uncu yılı anma törenine İsrail'in davet edilmemesi üzerine, 2 binden fazla destek mesajı aldığı belirtildi.
ANKARA (AA) - Kyodo News'ün haberine göre, Nagazaki Belediye Başkanı Suzuki Şiro, anma törenine İsrail'i davet etmemelerine ilişkin aldıkları tepkileri, düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.Japonya yönetimi, İsrail'in anma törenine davet edilmemesinin "siyasi" olmadığını savunduABD ve İngiltere, İsrail davet edilmediği için Nagazaki'deki anma törenine katılmayacakİsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları 79 yıl önceki Hiroşima saldırısını akıllara getiriyorNagazaki yönetimi, atom bombası kurbanlarının anıldığı törene İsrail'i davet etmeyecekABD'nin Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atmasının 79. yılıHiroşima Valisi'nin anma törenindeki eleştirisi, Gazze'deki katliamı gündeme getirdiHiroşima yönetiminin, atom bombası kurbanlarının anıldığı törene İsrail'i davet etmesine tepkiSuzuki, bu karar dolayısıyla 2 binden fazla destek içeren telefon, Japonca e-posta ve mesaj aldıklarını kaydetti.Öte yandan Suzuki, kararın eleştirildiği ve "aynı metin" kullanılan yaklaşık 1400 İngilizce e-posta aldıklarını da belirtti.Anma törenine İsrail davet edilmemiştiABD'nin Nagazaki'ye atom bombasıyla saldırısının yıl dönümü olan 9 Ağustos'taki anma törenine İsrail'in davet edilmeyeceği açıklanmıştı.Belediye Başkanı Suzuki, Gazze'deki vahim insani durumun ve kamuoyunun saldırılara ilişkin protestolarının, anma törenini sekteye uğratabileceği endişesiyle bu kararı aldıklarını belirtmişti.İsrail'in törene davet edilmemesi nedeniyle İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, ABD ve Avrupa Birliği büyükelçileri törene katılmazken bu ülkeler üst düzey olmayan diplomatlar tarafından temsil edilmişti.ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atmasının 79. yılıABD, 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya tarihin ilk atom bombasını atmış, kentin yüzde 90'ı yıkılmış, ilk anda 80 bin kişi yaşamını yitirmişti. Üç gün sonra da Nagazaki'ye atom bombası atılmış, burada da en az 40 bin kişinin ilk anda öldüğü belirtilmişti.Atom bombasının sonraki etkileriyle de büyük çoğunluğu sivil olmak üzere yaklaşık 110 bin kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. İzleyen aylar ve senelerde radyasyona bağlı hastalıklardan bölgede ölümler devam etmişti.Muhabir: Ayşe İrem Tiryaki
Japonya'da Nagazaki Belediyesinin, kentin bombalanmasının 79'uncu yılı anma törenine İsrail'in davet edilmemesi üzerine, 2 binden fazla destek mesajı aldığı belirtildi.

ANKARA (AA) - Kyodo News'ün haberine göre, Nagazaki Belediye Başkanı Suzuki Şiro, anma törenine İsrail'i davet etmemelerine ilişkin aldıkları tepkileri, düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

  • Japonya yönetimi, İsrail'in anma törenine davet edilmemesinin "siyasi" olmadığını savundu
  • ABD ve İngiltere, İsrail davet edilmediği için Nagazaki'deki anma törenine katılmayacak
  • İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları 79 yıl önceki Hiroşima saldırısını akıllara getiriyor
  • Nagazaki yönetimi, atom bombası kurbanlarının anıldığı törene İsrail'i davet etmeyecek
  • ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atmasının 79. yılı
  • Hiroşima Valisi'nin anma törenindeki eleştirisi, Gazze'deki katliamı gündeme getirdi
  • Hiroşima yönetiminin, atom bombası kurbanlarının anıldığı törene İsrail'i davet etmesine tepki

Suzuki, bu karar dolayısıyla 2 binden fazla destek içeren telefon, Japonca e-posta ve mesaj aldıklarını kaydetti.

Öte yandan Suzuki, kararın eleştirildiği ve "aynı metin" kullanılan yaklaşık 1400 İngilizce e-posta aldıklarını da belirtti.

Anma törenine İsrail davet edilmemişti

ABD'nin Nagazaki'ye atom bombasıyla saldırısının yıl dönümü olan 9 Ağustos'taki anma törenine İsrail'in davet edilmeyeceği açıklanmıştı.

Belediye Başkanı Suzuki, Gazze'deki vahim insani durumun ve kamuoyunun saldırılara ilişkin protestolarının, anma törenini sekteye uğratabileceği endişesiyle bu kararı aldıklarını belirtmişti.

İsrail'in törene davet edilmemesi nedeniyle İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, ABD ve Avrupa Birliği büyükelçileri törene katılmazken bu ülkeler üst düzey olmayan diplomatlar tarafından temsil edilmişti.

ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atmasının 79. yılı

ABD, 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya tarihin ilk atom bombasını atmış, kentin yüzde 90'ı yıkılmış, ilk anda 80 bin kişi yaşamını yitirmişti. Üç gün sonra da Nagazaki'ye atom bombası atılmış, burada da en az 40 bin kişinin ilk anda öldüğü belirtilmişti.

Atom bombasının sonraki etkileriyle de büyük çoğunluğu sivil olmak üzere yaklaşık 110 bin kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. İzleyen aylar ve senelerde radyasyona bağlı hastalıklardan bölgede ölümler devam etmişti.


Muhabir: Ayşe İrem Tiryaki

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.