Nükleer silah izleme grubu, Kuzey Kore’nin silahlanmasını izleyecek

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.10.2024 - 14:52, Güncelleme: 21.10.2024 - 14:52 283 kez okundu.
 

Nükleer silah izleme grubu, Kuzey Kore’nin silahlanmasını izleyecek

Nükleer silah izleme grubu, Kuzey Kore’nin silahlanmasını izleyecek
Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Kanada, Güney Kore, Fransa, Almanya, Japonya, İtalya, Hollanda, Yeni Zelanda ve İngiltere Kuzey Kore’nin nükleer silah gelişimini izlemek için, Rusya’nın vetosu üzerine yeni bir plan açıkladı. Geçtiğimiz mart ayında Rusya'nın vetosu, uluslararası toplumu alarma geçirerek, yaptırımlara yönelik Birleşmiş Milletler (BM) uzmanlar paneli tarafından yapılan izlemenin sona ermesine neden olmuştu. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son-hui Pazar günü yaptığı açıklamada, yaptırımları izleme planını "yasa dışı ve gayrimeşru" olarak nitelendirerek, izleme grubunun parçası olan ülkelerin "büyük bir bedel ödemek" zorunda kalacakları uyarısında bulundu. Grubun varlığının, "BM Tüzüğünün inkârı anlamına geldiğini" vurguladı. Dışişleri Bakanı, "ABD'nin kendi hegemonik çıkarları doğrultusunda uluslararası düzeni keyfi olarak hiçe sayma yönündeki alışılagelmiş tutumundan ciddi endişe ve üzüntü duyduğumu ifade ediyor ve bunu uluslararası adalete bir meydan okuma ve Kuzey Kore'nin egemenliğinin en bariz ihlali olarak kınıyor ve şiddetle reddediyorum," ifadelerini kullandı.
Nükleer silah izleme grubu, Kuzey Kore’nin silahlanmasını izleyecek

Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Kanada, Güney Kore, Fransa, Almanya, Japonya, İtalya, Hollanda, Yeni Zelanda ve İngiltere Kuzey Kore’nin nükleer silah gelişimini izlemek için, Rusya’nın vetosu üzerine yeni bir plan açıkladı.

Geçtiğimiz mart ayında Rusya'nın vetosu, uluslararası toplumu alarma geçirerek, yaptırımlara yönelik Birleşmiş Milletler (BM) uzmanlar paneli tarafından yapılan izlemenin sona ermesine neden olmuştu.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son-hui Pazar günü yaptığı açıklamada, yaptırımları izleme planını "yasa dışı ve gayrimeşru" olarak nitelendirerek, izleme grubunun parçası olan ülkelerin "büyük bir bedel ödemek" zorunda kalacakları uyarısında bulundu. Grubun varlığının, "BM Tüzüğünün inkârı anlamına geldiğini" vurguladı.

Dışişleri Bakanı, "ABD'nin kendi hegemonik çıkarları doğrultusunda uluslararası düzeni keyfi olarak hiçe sayma yönündeki alışılagelmiş tutumundan ciddi endişe ve üzüntü duyduğumu ifade ediyor ve bunu uluslararası adalete bir meydan okuma ve Kuzey Kore'nin egemenliğinin en bariz ihlali olarak kınıyor ve şiddetle reddediyorum," ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.