Robot sanatçının Turing portresi 1 milyon euroya satılarak tarihe geçti

Bilim-Teknoloji (Web Sitesi) - Web Sitesi | 11.11.2024 - 09:41, Güncelleme: 11.11.2024 - 09:41 110 kez okundu.
 

Robot sanatçının Turing portresi 1 milyon euroya satılarak tarihe geçti

Robot sanatçının Turing portresi 1 milyon euroya satılarak tarihe geçti
Bir robot tarafından yapılan bir sanat eserinin müzayedede ilk kez satılması, 'küresel sanat piyasasında yeni bir sınır' olarak nitelendiriliyor. Bilgisayar biliminin babası Turing’i resmeden bir yapay zekâ robotunun eseri, açık artırmada 1.084.800 dolar (1 milyon euro) gibi şaşırtıcı bir fiyata satılarak tarihe geçti. "A.I. God" adlı dijital eserin 27 teklif aldığı ve beklenenin çok üzerinde fiyata alıcı bulduğu açıklandı. Başlangıçta eserin 120.000 dolar (113.000 euro) ile 180.000 dolar (169.000 euro) arasında bir fiyata satılması bekleniyordu. Dünyanın ilk gerçekçi insansı robot sanatçısı Ai-Da tarafından yaratılan bu tablo, bir insansı robotun müzayedede satılan ilk eseri olarak bir dönüm noktasına işaret ediyor. Müzayede evi, bu satışın "küresel sanat piyasasında yeni bir çığır açtığını ve insansı bir robotun sanat eseri için müzayede ölçütü oluşturduğunu" belirtti.  
Robot sanatçının Turing portresi 1 milyon euroya satılarak tarihe geçti

Bir robot tarafından yapılan bir sanat eserinin müzayedede ilk kez satılması, 'küresel sanat piyasasında yeni bir sınır' olarak nitelendiriliyor.

Bilgisayar biliminin babası Turing’i resmeden bir yapay zekâ robotunun eseri, açık artırmada 1.084.800 dolar (1 milyon euro) gibi şaşırtıcı bir fiyata satılarak tarihe geçti.

"A.I. God" adlı dijital eserin 27 teklif aldığı ve beklenenin çok üzerinde fiyata alıcı bulduğu açıklandı. Başlangıçta eserin 120.000 dolar (113.000 euro) ile 180.000 dolar (169.000 euro) arasında bir fiyata satılması bekleniyordu.

Dünyanın ilk gerçekçi insansı robot sanatçısı Ai-Da tarafından yaratılan bu tablo, bir insansı robotun müzayedede satılan ilk eseri olarak bir dönüm noktasına işaret ediyor. Müzayede evi, bu satışın "küresel sanat piyasasında yeni bir çığır açtığını ve insansı bir robotun sanat eseri için müzayede ölçütü oluşturduğunu" belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.