Rus şirketleri 50 yaş üstüne kapı açtı

Dünya 04.10.2024 - 11:13, Güncelleme: 04.10.2024 - 11:13 376 kez okundu.
 

Rus şirketleri 50 yaş üstüne kapı açtı

Rus şirketleri 50 yaş üstüne kapı açtı
Rusya’da yapılan bir araştırmaya göre, Rusya'daki işverenler, işgücü açığı sebebiyle 50 yaş üstü adaylara karşı daha esnek tutum sergilemeye başladı. Özellikle Moskova'da işverenlerin %40'ı, emeklilik yaşındaki adayları genel pozisyonlarda istihdam ederken, %27'si ise belirli pozisyonlar için bu adayları tercih ediyor.  Araştırma sonuçlarına göre, Moskova'da 50 yaş üstü erkeklerin %32'si yönetici pozisyonlarına başvururken, kadınlar arasında bu oran %14. İşgücü açığının en çok hissedildiği bölgelerde, işverenlerin %44'ü 50 yaş üstü adayları işe almaya sıcak bakarken, %30'u belirli pozisyonlarda bu yaş grubuna şans tanıyor. Özellikle nitelikli işçiler, mühendisler, satış elemanları ve depo görevlileri bu yaş grubunda talep görüyor. İşverenler yeni dönemde iki strateji izliyor: mevcut çalışanları elde tutmak için daha fazla kaynak harcamak ve gençler ile yaşlı adayları içeren daha geniş bir işe alım yelpazesi oluşturmak. Bu durum, özellikle kırsal bölgelerde işgücü açığını kapatmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Moskova’da 50 yaş üstü çalışanlar arasında en popüler meslekler mühendislik, satış yöneticiliği, öğretmenlik ve doktorluk. Mühendisler için maaş beklentileri 120 bin ile 350 bin, doktorlar için 150 bin ile 350 bin ruble arasında. Öğretmenler ise ortalama 90 bin ile 150 bin ruble arasında maaş talep ediyor. 150 bin ruble 1600 dolara karşılık gelmekte.   Kaynak: turkrus.com
Rus şirketleri 50 yaş üstüne kapı açtı

Rusya’da yapılan bir araştırmaya göre, Rusya'daki işverenler, işgücü açığı sebebiyle 50 yaş üstü adaylara karşı daha esnek tutum sergilemeye başladı. Özellikle Moskova'da işverenlerin %40'ı, emeklilik yaşındaki adayları genel pozisyonlarda istihdam ederken, %27'si ise belirli pozisyonlar için bu adayları tercih ediyor. 

Araştırma sonuçlarına göre, Moskova'da 50 yaş üstü erkeklerin %32'si yönetici pozisyonlarına başvururken, kadınlar arasında bu oran %14. İşgücü açığının en çok hissedildiği bölgelerde, işverenlerin %44'ü 50 yaş üstü adayları işe almaya sıcak bakarken, %30'u belirli pozisyonlarda bu yaş grubuna şans tanıyor. Özellikle nitelikli işçiler, mühendisler, satış elemanları ve depo görevlileri bu yaş grubunda talep görüyor.

İşverenler yeni dönemde iki strateji izliyor: mevcut çalışanları elde tutmak için daha fazla kaynak harcamak ve gençler ile yaşlı adayları içeren daha geniş bir işe alım yelpazesi oluşturmak. Bu durum, özellikle kırsal bölgelerde işgücü açığını kapatmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Moskova’da 50 yaş üstü çalışanlar arasında en popüler meslekler mühendislik, satış yöneticiliği, öğretmenlik ve doktorluk. Mühendisler için maaş beklentileri 120 bin ile 350 bin, doktorlar için 150 bin ile 350 bin ruble arasında. Öğretmenler ise ortalama 90 bin ile 150 bin ruble arasında maaş talep ediyor. 150 bin ruble 1600 dolara karşılık gelmekte.

 

Kaynak: turkrus.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.