Rus turistlerin gözdesi Türkiye

Yaşam (Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.07.2024 - 12:47, Güncelleme: 17.07.2024 - 12:47 101 kez okundu.
 

Rus turistlerin gözdesi Türkiye

Rus turistlerin gözdesi Türkiye
Rus turistlerin ilk tercihi Türkiye. Rezervasyon servislerinin yanı sıra sigorta şirketlerinin açıkladığı verilere dayandırılan bir haberde, en çok tercih edilen diğer yurt dışı destinasyonlar arasında Çin, Tayland ve Vietnam'ı da sayıyor. Açıklanan verilere göre bağımsız seyahat eden turistlerin yüzde 57'si Türkiye'ye gidiyor. İkinci sırada yüzde 15'lik payla Rusya içi istikametler var. Rusların yurt dışında en çok otel rezervasyonu yaptıkları ülkenin yüzde 15,2'yle Türkiye olduğunu açıklandı. Ancak rezervasyon sayısında geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 24'lük düşüş söz konusu. Gazeteye konuşan sektör temsilcileri Kovid önlemlerinin kaldırıldığı günden bu yana Rus turistler nezdinde Çin'in popülaritesinin de sürekli artış halinde olduğunu belirtiyor. Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre 2021'de Çin'i ziyaret eden Rus turist sayısı 2 binde kalırken, 2023'te bu sayı 733 bini geçmiş durumda.  
Rus turistlerin gözdesi Türkiye

Rus turistlerin ilk tercihi Türkiye. Rezervasyon servislerinin yanı sıra sigorta şirketlerinin açıkladığı verilere dayandırılan bir haberde, en çok tercih edilen diğer yurt dışı destinasyonlar arasında Çin, Tayland ve Vietnam'ı da sayıyor.

Açıklanan verilere göre bağımsız seyahat eden turistlerin yüzde 57'si Türkiye'ye gidiyor. İkinci sırada yüzde 15'lik payla Rusya içi istikametler var.

Rusların yurt dışında en çok otel rezervasyonu yaptıkları ülkenin yüzde 15,2'yle Türkiye olduğunu açıklandı. Ancak rezervasyon sayısında geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 24'lük düşüş söz konusu.

Gazeteye konuşan sektör temsilcileri Kovid önlemlerinin kaldırıldığı günden bu yana Rus turistler nezdinde Çin'in popülaritesinin de sürekli artış halinde olduğunu belirtiyor. Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre 2021'de Çin'i ziyaret eden Rus turist sayısı 2 binde kalırken, 2023'te bu sayı 733 bini geçmiş durumda.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.