Rusya’da Türk TV dizileri

Yaşam (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.07.2024 - 17:32, Güncelleme: 13.07.2024 - 17:32 1423 kez okundu.
 

Rusya’da Türk TV dizileri

Rusya’da Türk TV dizileri
Türk dizileri, Rusya’da bazı çevrelerce yasaklanmasının istenmesine rağmen, çok popüler. Bazı haber kanalları Rusya'da en çok izlenen Türk dizilerini sıraladı ve bu dizilerin neden sevildiği sorusuna cevap aradı. Bu haberlere göre Rusya'da en çok izlenen Türk dizileri: Kapımı Çal, Muhteşem Yüzyıl, Kara Sevda, Hercai, Yalı Çapkını ve Kızılcık Şerbeti. Türk dizilerinin Rusya'da popüler oluşu ise şu nedenlerle açıklanıyor: - İzlemesi kolay, görkemli peyzajlar, lüks kıyafetler, güzel ve yakışıklı oyuncular. - Parlak duygular. Dizilerin çoğu aşk üzerine. Tarihsel ve polisiye dramlarda bile romantizm ile intikam iç içe geçiyor. - Türk dizilerinde RTÜK düzenlemeleri nedeniyle seks sahnesi bulunmuyor, bu da yönetmenleri daha yaratıcı davranmaya itiyor, neticede seyirciler için seksüel gerilim artıyor. Türk dizilerinin yasaklanması ise, Türk erkeklerinin Rus kadınlarına davranışlarının ve dizilerde Rus kadınlarına karşı çizilen tablonun gerçeklikle bağdaşmadığı gerekçesine dayandırılıyor. Hatta bazı milletvekilleri, bekar Rus kadınlarının Türkiye'ye gitmesinin yasaklanmasını bile istiyor.      
Rusya’da Türk TV dizileri

Türk dizileri, Rusya’da bazı çevrelerce yasaklanmasının istenmesine rağmen, çok popüler.

Bazı haber kanalları Rusya'da en çok izlenen Türk dizilerini sıraladı ve bu dizilerin neden sevildiği sorusuna cevap aradı.

Bu haberlere göre Rusya'da en çok izlenen Türk dizileri:

Kapımı Çal, Muhteşem Yüzyıl, Kara Sevda, Hercai, Yalı Çapkını ve Kızılcık Şerbeti.

Türk dizilerinin Rusya'da popüler oluşu ise şu nedenlerle açıklanıyor:

- İzlemesi kolay, görkemli peyzajlar, lüks kıyafetler, güzel ve yakışıklı oyuncular.

- Parlak duygular. Dizilerin çoğu aşk üzerine. Tarihsel ve polisiye dramlarda bile romantizm ile intikam iç içe geçiyor.

- Türk dizilerinde RTÜK düzenlemeleri nedeniyle seks sahnesi bulunmuyor, bu da yönetmenleri daha yaratıcı davranmaya itiyor, neticede seyirciler için seksüel gerilim artıyor.

Türk dizilerinin yasaklanması ise, Türk erkeklerinin Rus kadınlarına davranışlarının ve dizilerde Rus kadınlarına karşı çizilen tablonun gerçeklikle bağdaşmadığı gerekçesine dayandırılıyor.

Hatta bazı milletvekilleri, bekar Rus kadınlarının Türkiye'ye gitmesinin yasaklanmasını bile istiyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.