“Sinvar'ın ölümü Hamas'ı durdurmayacak”

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.10.2024 - 12:15, Güncelleme: 20.10.2024 - 12:15 206 kez okundu.
 

“Sinvar'ın ölümü Hamas'ı durdurmayacak”

“Sinvar'ın ölümü Hamas'ı durdurmayacak”
İran Dışişleri Bakanı, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Sinvar’ın öldürülmesinin hareketi durdurmayacağını ifade etti. Sinvar'ın öldürülmesinin Hamas hareketinin faaliyetlerini durdurmak için bir neden olmayacağını söyledi. Sinvar'ın ölümünün Hamas'ın faaliyetlerini durdurmayacağını, aksine hareketin kararlılığını ve Filistin gençliğinin motivasyonunu güçlendireceğini belirten bakan, “İsrail, ABD'nin yardımı olmadan varlığını sürdüremez, ABD olmadan Gazze'de ve Lübnan'da suç işleyemez. Orada kullanılan tüm silahlar ABD'den gidiyor. Washington gerçek bir siyasi iradeye sahip olsaydı saldırıları engelleyebilir ve İsrail'i durdurabilirdi. Bizim için ABD Siyonistlerin müttefikidir. Eğer bölgede büyük ölçekli bir savaş çıkarsa ABD de bu savaşın içine çekilir; biz bunu istemiyoruz. Savaş Körfez ülkelerine de sıçrayabilir ve yine de diplomasi şansı olduğunu söyleyebilirim. Siyonist rejimde her şey tek bir kişinin iradesine bırakılamaz” dedi. Bakan ayrıca, Suriye dahil bölgedeki birçok ülkede çatışma riskinin bulunduğunu vurguladı.  
“Sinvar'ın ölümü Hamas'ı durdurmayacak”

İran Dışişleri Bakanı, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Sinvar’ın öldürülmesinin hareketi durdurmayacağını ifade etti.

Sinvar'ın öldürülmesinin Hamas hareketinin faaliyetlerini durdurmak için bir neden olmayacağını söyledi.

Sinvar'ın ölümünün Hamas'ın faaliyetlerini durdurmayacağını, aksine hareketin kararlılığını ve Filistin gençliğinin motivasyonunu güçlendireceğini belirten bakan, “İsrail, ABD'nin yardımı olmadan varlığını sürdüremez, ABD olmadan Gazze'de ve Lübnan'da suç işleyemez. Orada kullanılan tüm silahlar ABD'den gidiyor. Washington gerçek bir siyasi iradeye sahip olsaydı saldırıları engelleyebilir ve İsrail'i durdurabilirdi. Bizim için ABD Siyonistlerin müttefikidir. Eğer bölgede büyük ölçekli bir savaş çıkarsa ABD de bu savaşın içine çekilir; biz bunu istemiyoruz. Savaş Körfez ülkelerine de sıçrayabilir ve yine de diplomasi şansı olduğunu söyleyebilirim. Siyonist rejimde her şey tek bir kişinin iradesine bırakılamaz” dedi.

Bakan ayrıca, Suriye dahil bölgedeki birçok ülkede çatışma riskinin bulunduğunu vurguladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.