Ticaret Bakanlığı uyardı; Bu kıyafetleri çocuklarınıza giydirmeyin

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 30.01.2025 - 10:13, Güncelleme: 30.01.2025 - 10:13 500+ kez okundu.
 

Ticaret Bakanlığı uyardı; Bu kıyafetleri çocuklarınıza giydirmeyin

Ticaret Bakanlığı, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden paylaştığı duyuruda çocuk güvenliğini tehdit eden birçok ürün için toplatma kararı almaya devam ediyor.
Çocuk giyiminde “Mba” markalı kıyafet kordon gereklilikleri bakımından tehlike arz ettiği için bakanlık tarafından piyasaya arzı yasaklandığı öğrenildi. Ticaret Bakanlığı, denetimlerine kaldığı yerden devam ediyor. Bakanlık tarafından çocuk güvenliğini tehdit eden birçok ürün için piyasadan toplatma kararı alındığı bilgisi paylaşıldı. Bakanlık, özellikle bazı kırtasiye ürünleri, pelüş oyuncaklar ve çocuk giyim ürünleri ile ilgili önemli uyarılar yapmaya devam ediyor. Piyasadan toplatılan ürünler, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden paylaşıldı. Bakanlık okul giyim eşyaları arasında yer alan ve “Mba” markası altında piyasaya sürülen kapüşonlu sweat için piyasaya arz ve toplatma kararı aldı. Ürünün kordon gereklilikleri bakımından “kalır” sonuç aldığına vurgu yapılan bu açıklamada, kıyafetin boğulma, sağlık riski ve yaralanma riskleri taşıdığı kaydedildi
Ticaret Bakanlığı, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden paylaştığı duyuruda çocuk güvenliğini tehdit eden birçok ürün için toplatma kararı almaya devam ediyor.

Çocuk giyiminde “Mba” markalı kıyafet kordon gereklilikleri bakımından tehlike arz ettiği için bakanlık tarafından piyasaya arzı yasaklandığı öğrenildi. Ticaret Bakanlığı, denetimlerine kaldığı yerden devam ediyor. Bakanlık tarafından çocuk güvenliğini tehdit eden birçok ürün için piyasadan toplatma kararı alındığı bilgisi paylaşıldı.

Bakanlık, özellikle bazı kırtasiye ürünleri, pelüş oyuncaklar ve çocuk giyim ürünleri ile ilgili önemli uyarılar yapmaya devam ediyor. Piyasadan toplatılan ürünler, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden paylaşıldı.

Bakanlık okul giyim eşyaları arasında yer alan ve “Mba” markası altında piyasaya sürülen kapüşonlu sweat için piyasaya arz ve toplatma kararı aldı. Ürünün kordon gereklilikleri bakımından “kalır” sonuç aldığına vurgu yapılan bu açıklamada, kıyafetin boğulma, sağlık riski ve yaralanma riskleri taşıdığı kaydedildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.