"Yaşayan İnsan Hazinesi" ödüllü usta, Ankara'da semercilik geleneğini sürdürüyor

Kültür-Sanat (AA) - Anadolu Ajansı | 27.03.2025 - 13:32, Güncelleme: 27.03.2025 - 13:06 325 kez okundu.
 

"Yaşayan İnsan Hazinesi" ödüllü usta, Ankara'da semercilik geleneğini sürdürüyor

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödüllü 65 yaşındaki semerci İbrahim Atıcı, unutulmaya yüz tutmuş mesleğini devam ettiriyor.
ANKARA (AA) - Ankara'da 2022'de düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden "Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri Ödülü" alan Atıcı, semercilik geleneğini yaşatmak için mesai harcıyor.Atıcı, her sabah Beytepe Mahallesi Kuyumcular Çarşısı'ndaki dükkanının yolunu tutuyor.Baba mesleğini 52 yıldır sürdüren Atıcı, yük hayvanlarında kullanılan semerleri geleneksel yöntemlerle üretiyor.El emeği semerlerini müşterileriyle buluşturan Atıcı, hediyelik minyatür semerler de tasarlıyor.İbrahim Atıcı, AA muhabirine, mesleğinin son temsilcilerinden olduğunu söyledi.Satışların azaldığını dile getiren Atıcı, "Tek tük semer satıyor, geçimimizi sürdürüyoruz. Artık hediyelik minyatür semerler de yapıyoruz. Model küçüldükçe işçilik daha da zorlaşıyor." dedi.Muhabir: Yaşar Tonbak
Ankara'nın Beypazarı ilçesinde "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödüllü 65 yaşındaki semerci İbrahim Atıcı, unutulmaya yüz tutmuş mesleğini devam ettiriyor.

ANKARA (AA) - Ankara'da 2022'de düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden "Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri Ödülü" alan Atıcı, semercilik geleneğini yaşatmak için mesai harcıyor.

Atıcı, her sabah Beytepe Mahallesi Kuyumcular Çarşısı'ndaki dükkanının yolunu tutuyor.

Baba mesleğini 52 yıldır sürdüren Atıcı, yük hayvanlarında kullanılan semerleri geleneksel yöntemlerle üretiyor.

El emeği semerlerini müşterileriyle buluşturan Atıcı, hediyelik minyatür semerler de tasarlıyor.

İbrahim Atıcı, AA muhabirine, mesleğinin son temsilcilerinden olduğunu söyledi.

Satışların azaldığını dile getiren Atıcı, "Tek tük semer satıyor, geçimimizi sürdürüyoruz. Artık hediyelik minyatür semerler de yapıyoruz. Model küçüldükçe işçilik daha da zorlaşıyor." dedi.


Muhabir: Yaşar Tonbak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.