Yozgat'ta doludan zarar gören çiftçi için Cumhurbaşkanlığından 35 milyon lira destek

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 30.07.2024 - 17:00, Güncelleme: 30.07.2024 - 16:53 161 kez okundu.
 

Yozgat'ta doludan zarar gören çiftçi için Cumhurbaşkanlığından 35 milyon lira destek

Yozgat'ta ekili alanları doludan hasar gören çiftçiye Cumhurbaşkanlığından 35 milyon lira destek sağlandı.
YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Valilik Toplantı Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, kent genelinde ekili alanların birçoğunun sel ve doludan hasar gördüğünü söyledi.Üreticilere geçmiş olsun temennisinde bulunan Özkan, "Hasar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra Tarım ve Orman Bakanlığına ve Cumhurbaşkanlığına bildirildi. Tarımsal alandaki zararların kısmen karşılanması amacıyla Cumhurbaşkanlığı dün itibarıyla 35 milyon lira ödenek aktardı. Bu para, çiftçilerimizin zararı ve ekili alan oranına göre yakın zamanda hesaplarına aktarılacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza, milletvekillerimize ve emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.Özkan, çiftçilere uyarıda bulunarak, "Çiftçimizin arazilerini, tarımsal üretimlerini, hayvancılık üretimlerini sigortalatmaları önem arz ediyor. Her sene tekraren canımız yanmaya devam ediyor. Bu nedenle ekili alanları sigortalatmalarını öneriyoruz." diye konuştu.Muhabir: Ömer Ertuğrul
Yozgat'ta ekili alanları doludan hasar gören çiftçiye Cumhurbaşkanlığından 35 milyon lira destek sağlandı.

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Valilik Toplantı Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, kent genelinde ekili alanların birçoğunun sel ve doludan hasar gördüğünü söyledi.

Üreticilere geçmiş olsun temennisinde bulunan Özkan, "Hasar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra Tarım ve Orman Bakanlığına ve Cumhurbaşkanlığına bildirildi. Tarımsal alandaki zararların kısmen karşılanması amacıyla Cumhurbaşkanlığı dün itibarıyla 35 milyon lira ödenek aktardı. Bu para, çiftçilerimizin zararı ve ekili alan oranına göre yakın zamanda hesaplarına aktarılacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza, milletvekillerimize ve emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Özkan, çiftçilere uyarıda bulunarak, "Çiftçimizin arazilerini, tarımsal üretimlerini, hayvancılık üretimlerini sigortalatmaları önem arz ediyor. Her sene tekraren canımız yanmaya devam ediyor. Bu nedenle ekili alanları sigortalatmalarını öneriyoruz." diye konuştu.


Muhabir: Ömer Ertuğrul

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.