Taliban'ın toplumdan dışladığı kadınlar, yapay zekayla hayata bağlanıyor

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 06.07.2024 - 12:41, Güncelleme: 06.07.2024 - 12:41 136 kez okundu.
 

Taliban'ın toplumdan dışladığı kadınlar, yapay zekayla hayata bağlanıyor

Taliban'ın toplumdan dışladığı kadınlar, yapay zekayla hayata bağlanıyor
Washington Post’a göre,, kamusal hayata katılım ve eğitim hakları ellerinden alınan Afgan kadınların internet ve yapay zeka yardımıyla kendilerini geliştirmeye devam ediyor. Haberde kadınların yapay zeka destekli sohbet robotları ve e-kitaplar sayesinde yabancı dil öğrendiği, finansal özgürlük kazanma umuduyla kripto para yatırımları yaptığı belirtildi. Spor ve sinema salonlarına erişimi engellenen kadınların da YouTube üzerinden müzik videolarını, komedi şovlarını ve fitness derslerini takip ettiği aktarıldı.  Haberde, Taliban'ın TikTok'u "İslama uygun olmadığı" gerekçesiyle yasakladığı fakat Twitter ve YouTube gibi platformları yoğun şekilde kullandığı hatırlatıldı.  Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, internete belirli sınırlamalar getirmeyi planladıklarını fakat henüz böyle bir çalışma için yeterli bütçeleri olmadığını söyledi.  Washington merkezli yardım kuruluşu Women for Women International'ın verilerine göre, ülkedeki 1,2 milyon kız çocuğu bu karardan etkilendi.
Taliban'ın toplumdan dışladığı kadınlar, yapay zekayla hayata bağlanıyor

Washington Post’a göre,, kamusal hayata katılım ve eğitim hakları ellerinden alınan Afgan kadınların internet ve yapay zeka yardımıyla kendilerini geliştirmeye devam ediyor.

Haberde kadınların yapay zeka destekli sohbet robotları ve e-kitaplar sayesinde yabancı dil öğrendiği, finansal özgürlük kazanma umuduyla kripto para yatırımları yaptığı belirtildi.

Spor ve sinema salonlarına erişimi engellenen kadınların da YouTube üzerinden müzik videolarını, komedi şovlarını ve fitness derslerini takip ettiği aktarıldı. 

Haberde, Taliban'ın TikTok'u "İslama uygun olmadığı" gerekçesiyle yasakladığı fakat Twitter ve YouTube gibi platformları yoğun şekilde kullandığı hatırlatıldı. 

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, internete belirli sınırlamalar getirmeyi planladıklarını fakat henüz böyle bir çalışma için yeterli bütçeleri olmadığını söyledi. 

Washington merkezli yardım kuruluşu Women for Women International'ın verilerine göre, ülkedeki 1,2 milyon kız çocuğu bu karardan etkilendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.