Çatışmalar cinsel şiddeti de artırıyor

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 24.04.2024 - 13:45, Güncelleme: 24.04.2024 - 13:45 121 kez okundu.
 

Çatışmalar cinsel şiddeti de artırıyor

Çatışmalar cinsel şiddeti de artırıyor
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği, Genel Sekreter Guterres'in çatışmaya bağlı cinsel şiddetle ilgili 15'inci yıllık raporunu açıkladı. Silahlanmada ve sonucu çatışmalarda daha önce görülmemiş düzeyde artış olduğuna dikkati çeken Patten, "Kadınlar ve çocuklar açlıktan ölürken, dünya genelinde askeri harcamalar 2,2 trilyon doları geçti. İnsani yardım bütçeleri kesilirken, silahlar suçlulara akmaya devam ediyor. Kurbanlar ise eli boş kalıyor." dendi. Raporda 2023 yılında BM'nin 3 bin 688 çatışma bağlantılı cinsel şiddet olayını kayıt altına aldığını bildirildi. Çatışmalarda cinsel şiddet olaylarının bir önceki yıla göre yüzde 50 artış gösterdiğini belirten bir yetkili, cinsel şiddetin özellikle kadın ve çocukları etkilediğini, teyit edilmiş olayların yüzde 95'inin kadın ve çocuklarla ilgili olduğunu ve kurbanların yüzde 32'sinin çocuklardan oluştuğunu söyledi ve Orta Doğu'daki çatışmaların kadın ve kızlar üzerindeki etkisine işaret ederek, bu insanların yerinden edilme, travma ve terörle mücadele ettiklerini, Hamas'ın saldırıları ve Gazze'deki aralıksız bombardımanın kurbanları olduklarını anlattı.
Çatışmalar cinsel şiddeti de artırıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği, Genel Sekreter Guterres'in çatışmaya bağlı cinsel şiddetle ilgili 15'inci yıllık raporunu açıkladı.

Silahlanmada ve sonucu çatışmalarda daha önce görülmemiş düzeyde artış olduğuna dikkati çeken Patten, "Kadınlar ve çocuklar açlıktan ölürken, dünya genelinde askeri harcamalar 2,2 trilyon doları geçti. İnsani yardım bütçeleri kesilirken, silahlar suçlulara akmaya devam ediyor. Kurbanlar ise eli boş kalıyor." dendi. Raporda 2023 yılında BM'nin 3 bin 688 çatışma bağlantılı cinsel şiddet olayını kayıt altına aldığını bildirildi. Çatışmalarda cinsel şiddet olaylarının bir önceki yıla göre yüzde 50 artış gösterdiğini belirten bir yetkili, cinsel şiddetin özellikle kadın ve çocukları etkilediğini, teyit edilmiş olayların yüzde 95'inin kadın ve çocuklarla ilgili olduğunu ve kurbanların yüzde 32'sinin çocuklardan oluştuğunu söyledi ve Orta Doğu'daki çatışmaların kadın ve kızlar üzerindeki etkisine işaret ederek, bu insanların yerinden edilme, travma ve terörle mücadele ettiklerini, Hamas'ın saldırıları ve Gazze'deki aralıksız bombardımanın kurbanları olduklarını anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.