Biden'ın yerine başka bir aday mı?

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 29.06.2024 - 14:05, Güncelleme: 29.06.2024 - 14:05 149 kez okundu.
 

Biden'ın yerine başka bir aday mı?

Biden'ın yerine başka bir aday mı?
Biden'ın, geçen akşam yapılan televizyon tartışmasındaki birinci hedefi yaşıyla ilgili endişeleri gidermekti. Ancak bunu başarmak bir yana, tartışmalar derinleşti. Bazı Demokrat siyasetçilerin Biden'ın adaylıktan çekilmesi talebini, bazıları ise direkt olarak Beyaz Saray’a giderek, adaylığa devam etmesi ile ilgili endişeleri dile getirmeyi değerlendiriyor. Demokrat Parti'nin başkan adayı, 19-22 Ağustos tarihleri ​​arasında Chicago'da yapılacak Demokratik Ulusal Kongre'de belli olacak. Burada bir adayın delegelerin çoğunluğunun desteğini elde etmesi gerekiyor. Ancak halihazırda yaklaşık 4 bin delegenin yüzde 99’u ön seçimlerde Biden’a oy vereceklerini taahhüt etti. Ama eğer Biden, kendisi adaylıktan çekilirse sorun bir derece kolaylaşır.. Halef belirleme konusunda parti içinde bir siyasi mekanizma bulunmuyor. Bu nedenle eğer Biden çekilirse kongre bir aday seçim kongresine dönüşecektir. Unutulmaması gereken bir husus, Biden'ın, adaylığını destekleyen delegeler üzerinde bir nüfuzu olacaktır. Ama öteyandan delegelerin istediklerini yapma özgürlükleri de olacaktır. Bu durum, adaylık fırsatı kollayan Demokratlar arasında çılgın bir rekabetin yaşanmasına yol açabilir. Ancak Biden'ın şu ana kadar kenara çekilmeyi düşündüğüne dair hiçbir belirti olmadığını eklemekte fayda var.  
Biden'ın yerine başka bir aday mı?

Biden'ın, geçen akşam yapılan televizyon tartışmasındaki birinci hedefi yaşıyla ilgili endişeleri gidermekti. Ancak bunu başarmak bir yana, tartışmalar derinleşti.

Bazı Demokrat siyasetçilerin Biden'ın adaylıktan çekilmesi talebini, bazıları ise direkt olarak Beyaz Saray’a giderek, adaylığa devam etmesi ile ilgili endişeleri dile getirmeyi değerlendiriyor.

Demokrat Parti'nin başkan adayı, 19-22 Ağustos tarihleri ​​arasında Chicago'da yapılacak Demokratik Ulusal Kongre'de belli olacak.

Burada bir adayın delegelerin çoğunluğunun desteğini elde etmesi gerekiyor.

Ancak halihazırda yaklaşık 4 bin delegenin yüzde 99’u ön seçimlerde Biden’a oy vereceklerini taahhüt etti.

Ama eğer Biden, kendisi adaylıktan çekilirse sorun bir derece kolaylaşır..

Halef belirleme konusunda parti içinde bir siyasi mekanizma bulunmuyor. Bu nedenle eğer Biden çekilirse kongre bir aday seçim kongresine dönüşecektir.

Unutulmaması gereken bir husus, Biden'ın, adaylığını destekleyen delegeler üzerinde bir nüfuzu olacaktır. Ama öteyandan delegelerin istediklerini yapma özgürlükleri de olacaktır.

Bu durum, adaylık fırsatı kollayan Demokratlar arasında çılgın bir rekabetin yaşanmasına yol açabilir.

Ancak Biden'ın şu ana kadar kenara çekilmeyi düşündüğüne dair hiçbir belirti olmadığını eklemekte fayda var.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.