Bilim insanlarına göre en etkili flört yöntemi

Yaşam (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.06.2024 - 13:28, Güncelleme: 20.06.2024 - 13:28 234 kez okundu.
 

Bilim insanlarına göre en etkili flört yöntemi

Bilim insanlarına göre en etkili flört yöntemi
Norveç'te 415 ve ABD'de 577 kişiyle yapılan anket çalışması, heteroseksüel ilişkiler arasında öne çıkan ideal bir flört biçimine işaret etti. Hakemli bilimsel dergi Evolutionary Psychology'de yayımlanan araştırma, flörtte en etkili stratejinin mizah olduğunu ortaya koydu. Mizah her iki cinsiyet için de en etkili yöntem olarak belirlenirken, özellikle erkekler ve uzun süreli ilişki arayanlar için en faydalı strateji olarak kabul edildi. "Katılımcılar mizahın ya da başka birini güldürebilmenin, uzun süreli ilişki arayan erkekler için en etkili yöntem olduğunu düşünüyor. Tek gecelik bir ilişki arayan kadınlar içinse en az etkili yöntem olarak görülüyor. Ama bu şakalar her iki cinsiyet için de etkili bir flört taktiği"  Araştırma ekibi ayrıca, bulguların önceki araştırmalarla uyumlu olduğunu ve her iki ülkede de benzer sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Buna göre bulgular, etkili flörtün büyük ölçüde evrensel olduğunu gösteriyor.
Bilim insanlarına göre en etkili flört yöntemi

Norveç'te 415 ve ABD'de 577 kişiyle yapılan anket çalışması, heteroseksüel ilişkiler arasında öne çıkan ideal bir flört biçimine işaret etti. Hakemli bilimsel dergi Evolutionary Psychology'de yayımlanan araştırma, flörtte en etkili stratejinin mizah olduğunu ortaya koydu.

Mizah her iki cinsiyet için de en etkili yöntem olarak belirlenirken, özellikle erkekler ve uzun süreli ilişki arayanlar için en faydalı strateji olarak kabul edildi.

"Katılımcılar mizahın ya da başka birini güldürebilmenin, uzun süreli ilişki arayan erkekler için en etkili yöntem olduğunu düşünüyor. Tek gecelik bir ilişki arayan kadınlar içinse en az etkili yöntem olarak görülüyor. Ama bu şakalar her iki cinsiyet için de etkili bir flört taktiği" 

Araştırma ekibi ayrıca, bulguların önceki araştırmalarla uyumlu olduğunu ve her iki ülkede de benzer sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Buna göre bulgular, etkili flörtün büyük ölçüde evrensel olduğunu gösteriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.