Ermenistan ve ABD’nin ortak tatbikatı

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 06.07.2024 - 14:04, Güncelleme: 06.07.2024 - 14:04 311 kez okundu.
 

Ermenistan ve ABD’nin ortak tatbikatı

Ermenistan ve ABD’nin ortak tatbikatı
Ermenistan ile ABD, 15-24 Temmuz tarihlerinde 'Eagle Partner 2024' (Kartal Partner) ortak tatbikatını gerçekleştirecek. Ermenistan, Ermeni ve ABD ordularının bu ayın ortasında uluslararası barışı koruma misyonları kapsamında ortak tatbikat düzenleyeceğini duyurdu. Uluslararası barışı koruma misyonlarına katılım hazırlıkları çerçevesinde yapılacağı bildirilen tatbikata Ermenistan Silahlı Kuvvetleri barışı koruma tugayı, ABD'nin Avrupa ve Afrika'daki kara birlikleri ile Kansas Ulusal Muhafızlarından askeri personelin katılacağı kaydedildi. tTatbikatın amacının, uluslararası barışı koruma misyonlarına katılan birliklerin birlikte çalışabilirlik düzeyini geliştirmek, en iyi idari ve taktik muhabere uygulamalarının paylaşılmasını sağlamak ve ayrıca Ermeni barışı koruma kuvvetlerinin muharebeye hazırlık durumunu arttırmak olduğunu da vurgulandı. Ermenistan ve ABD orduları, Eagle Partner ortak tatbikatını ilk kez geçen sene de yapılmıştı.  
Ermenistan ve ABD’nin ortak tatbikatı

Ermenistan ile ABD, 15-24 Temmuz tarihlerinde 'Eagle Partner 2024' (Kartal Partner) ortak tatbikatını gerçekleştirecek.

Ermenistan, Ermeni ve ABD ordularının bu ayın ortasında uluslararası barışı koruma misyonları kapsamında ortak tatbikat düzenleyeceğini duyurdu.

Uluslararası barışı koruma misyonlarına katılım hazırlıkları çerçevesinde yapılacağı bildirilen tatbikata Ermenistan Silahlı Kuvvetleri barışı koruma tugayı, ABD'nin Avrupa ve Afrika'daki kara birlikleri ile Kansas Ulusal Muhafızlarından askeri personelin katılacağı kaydedildi.

tTatbikatın amacının, uluslararası barışı koruma misyonlarına katılan birliklerin birlikte çalışabilirlik düzeyini geliştirmek, en iyi idari ve taktik muhabere uygulamalarının paylaşılmasını sağlamak ve ayrıca Ermeni barışı koruma kuvvetlerinin muharebeye hazırlık durumunu arttırmak olduğunu da vurgulandı.

Ermenistan ve ABD orduları, Eagle Partner ortak tatbikatını ilk kez geçen sene de yapılmıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.