Filistinli gruplar Çin’de ‘bölünmeye son veren’ bildiriye imza attı

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 23.07.2024 - 11:52, Güncelleme: 23.07.2024 - 11:52 103 kez okundu.
 

Filistinli gruplar Çin’de ‘bölünmeye son veren’ bildiriye imza attı

Filistinli gruplar Çin’de ‘bölünmeye son veren’ bildiriye imza attı
Çin’in başkenti Pekin’de toplanan Filistinli gruplar, bölünmenin sona erdirilmesi ve Filistin ulusal birliğinin güçlendirilmesine ilişkin bildiriyi imzaladı. Çin hükümetinin daveti üzerine başkent Pekin'de toplanan ve aralarında Fetih, Hamas, İslami Cihat, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi'nin bulunduğu Filistinli 14 ulusal grup, 21 Temmuz’da başlayan ve bugün sona eren uzlaşma diyalogunun sonunda bir bildiri imzaladı. İmza törenine Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi de katıldı. Wang, ülkesinin tüm Filistinli grupların uzlaşmak için sergilediği çabayı memnuniyetle karşıladığını kaydederek önemli bir uzlaşmaya vardıkları ve bir anlaşma imzaladıkları için onları tebrik etti. Daha önce Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cean, Filistin'de iç birliğin güçlendirilmesi konusunda Filistinli gruplara her zaman destek verdiklerini ve bu yönde aktif çabalara devam edeceklerini açıklamıştı.
Filistinli gruplar Çin’de ‘bölünmeye son veren’ bildiriye imza attı

Çin’in başkenti Pekin’de toplanan Filistinli gruplar, bölünmenin sona erdirilmesi ve Filistin ulusal birliğinin güçlendirilmesine ilişkin bildiriyi imzaladı.

Çin hükümetinin daveti üzerine başkent Pekin'de toplanan ve aralarında Fetih, Hamas, İslami Cihat, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi'nin bulunduğu Filistinli 14 ulusal grup, 21 Temmuz’da başlayan ve bugün sona eren uzlaşma diyalogunun sonunda bir bildiri imzaladı.

İmza törenine Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi de katıldı.

Wang, ülkesinin tüm Filistinli grupların uzlaşmak için sergilediği çabayı memnuniyetle karşıladığını kaydederek önemli bir uzlaşmaya vardıkları ve bir anlaşma imzaladıkları için onları tebrik etti.

Daha önce Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cean, Filistin'de iç birliğin güçlendirilmesi konusunda Filistinli gruplara her zaman destek verdiklerini ve bu yönde aktif çabalara devam edeceklerini açıklamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.