İklim krizi tehlikesi

Yaşam (Web Sitesi) - Web Sitesi | 08.05.2024 - 13:41, Güncelleme: 08.05.2024 - 13:41 674+ kez okundu.
 

İklim krizi tehlikesi

İklim krizi tehlikesi
Yapılan bir araştırmaya göre sıcak hava dalgaları dolayısıyla yaşanan iklim krizinin yaban arısı popülasyonlarını tehlikeye attığı saptandı. Daha önce yapılan araştırmalarda bombus arısı popülasyonlarının halihazırda düşüşte olduğu ortaya konmuştu. Ancak yapılan yeni araştırmalarda, bu arı türüne yönelik bir başka tehlike daha ortaya çıktığı ifade edildi. Yeni yapılan bu araştırmada 'iklim krizi' olarak tanımlanan durumun, yaban arılarının yuvalarının sağlığını tehdit ettiğini saptandı. Uluslararası bir araştırma ekibinin 180 yıllık bilimsel literatürü gözden geçirerek hazırladığı rapora göre, süregelen iklim değişikliği krizinden kaynaklanan sıcaklığın, bombus arılarının popülasyon sayılarını yok eden bir durum ortaya çıkardığı ifade edildi. Söz konusu bu sıcaklığın bombus arılarının yavrularını bıraktıkları yuvaları güvenli bir şekilde inşa etmelerini zorlaştırdığı saptandı. Araştırmacılar, bir yaban arısı yavrusunun hangi kıtada yaşarsa yaşasın hayatta kalabilmesi için en uygun sıcaklığın 28 ila 32 arasında olduğunu not düşüyor. Dünya genelinde bombus cinsi olarak sınıflandırılan 250'den fazla arı türü bulunduğu belirtiliyor. Söz konusu bu çalışma 'Frontiers in Bee Science' dergisinde yayımlandı. Kaynak: Sputnik
İklim krizi tehlikesi

Yapılan bir araştırmaya göre sıcak hava dalgaları dolayısıyla yaşanan iklim krizinin yaban arısı popülasyonlarını tehlikeye attığı saptandı.

Daha önce yapılan araştırmalarda bombus arısı popülasyonlarının halihazırda düşüşte olduğu ortaya konmuştu. Ancak yapılan yeni araştırmalarda, bu arı türüne yönelik bir başka tehlike daha ortaya çıktığı ifade edildi. Yeni yapılan bu araştırmada 'iklim krizi' olarak tanımlanan durumun, yaban arılarının yuvalarının sağlığını tehdit ettiğini saptandı.

Uluslararası bir araştırma ekibinin 180 yıllık bilimsel literatürü gözden geçirerek hazırladığı rapora göre, süregelen iklim değişikliği krizinden kaynaklanan sıcaklığın, bombus arılarının popülasyon sayılarını yok eden bir durum ortaya çıkardığı ifade edildi. Söz konusu bu sıcaklığın bombus arılarının yavrularını bıraktıkları yuvaları güvenli bir şekilde inşa etmelerini zorlaştırdığı saptandı.

Araştırmacılar, bir yaban arısı yavrusunun hangi kıtada yaşarsa yaşasın hayatta kalabilmesi için en uygun sıcaklığın 28 ila 32 arasında olduğunu not düşüyor.

Dünya genelinde bombus cinsi olarak sınıflandırılan 250'den fazla arı türü bulunduğu belirtiliyor.

Söz konusu bu çalışma 'Frontiers in Bee Science' dergisinde yayımlandı.

Kaynak: Sputnik

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.