İsrail'in Refah'taki Saldırısında 40 Filistinli Öldü

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 27.05.2024 - 11:20, Güncelleme: 27.05.2024 - 11:20 469+ kez okundu.
 

İsrail'in Refah'taki Saldırısında 40 Filistinli Öldü

İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında yer alan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgeye yakın çadırlarda yaşayan yerinden edilmiş Filistinlileri bombaladı. WAFA haber ajansının bildirdiğine göre, saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti.
Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinlinin cenazelerini ve yaralıları hastanelere taşıdığı belirtildi. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun bombardımanının kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden olduğunu ifade etti. Tanıklar, bu kampın İsrail ordusunun boşaltılmasını istemediği Refah kentinde binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı bir bölge olduğunu belirtti. İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediği de bildirildi. Kayıplar Aranıyor Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını açıkladı. Bakanlık, kayıpları arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Uluslararası Adalet Divanı (UAD), 24 Mayıs'ta aldığı kararlarda, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasını, insani yardımların engellenmemesini ve suçları araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin verilmesini hükmetmişti. Gazze'deki Saldırılar ve Kayıplar İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 35 bin 984 Filistinli hayatını kaybetti. Ölenlerin 15 bin 239'u çocuk, 10 bin 93'ü kadın. 80 bin 643 kişi ise yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildiriliyor. İsrail'in saldırılarında halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı ciddi şekilde tahrip ediliyor.   KAYNAK: www.ntv.com.tr
İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında yer alan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgeye yakın çadırlarda yaşayan yerinden edilmiş Filistinlileri bombaladı. WAFA haber ajansının bildirdiğine göre, saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinlinin cenazelerini ve yaralıları hastanelere taşıdığı belirtildi.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun bombardımanının kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden olduğunu ifade etti. Tanıklar, bu kampın İsrail ordusunun boşaltılmasını istemediği Refah kentinde binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı bir bölge olduğunu belirtti. İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediği de bildirildi.

Kayıplar Aranıyor

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını açıkladı. Bakanlık, kayıpları arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), 24 Mayıs'ta aldığı kararlarda, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasını, insani yardımların engellenmemesini ve suçları araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin verilmesini hükmetmişti.

Gazze'deki Saldırılar ve Kayıplar

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 35 bin 984 Filistinli hayatını kaybetti. Ölenlerin 15 bin 239'u çocuk, 10 bin 93'ü kadın. 80 bin 643 kişi ise yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildiriliyor. İsrail'in saldırılarında halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı ciddi şekilde tahrip ediliyor.

 

KAYNAK: www.ntv.com.tr
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.