Karatepe - Şimşek görüşmesi

Siyaset (Web Sitesi) - Web Sitesi | 24.06.2024 - 12:48, Güncelleme: 24.06.2024 - 12:48 166 kez okundu.
 

Karatepe - Şimşek görüşmesi

Karatepe - Şimşek görüşmesi
CHP’nin gölge kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sorumlu genel başkan yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Bakan Mehmet Şimşek ile görüşüyor. CHP'nin iki ekonomi kurmayının da katıldığı görüşmede, asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam gibi Karatepe'nin "yoksullaştırıcı ekonomi politikaları" adını verdiği konuların masaya yatırılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in karşılıklı ziyaretlerinin ardından, iktidar ve ana muhalefet arasındaki görüşme trafiği, mevcut bakanlar ile CHP'nin gölge bakanları arasındaki görüşmelerle devam ediyor. Karatepe'yi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Bakan Şimşek karşıladı. Gündeme getirmeyi planladıkları başlıkları Cumhuriyet gazetesine anlatan Yalçın, "Biz insanların 10 bin lirayla hayatta kalamayacağını söylediğimizde ‘Bütçede kaynak yok’ diyorlar. Biz de diyoruz ki ‘Kaynak var, çağırın gösterelim.’ Görüşme bu nedenle oluyor. Yoksa onlarla oturup yeni bir ekonomi programı yazmayacağız" dedi. Karatepe görüşmede asgari ücrete ve emekli maaşı alanların zam beklentilerinin, artırılması istenen tarımsal desteklerin, TÜİK verilerinin, Kamu Özel İş Birlikleri (KÖİ) projelerinin ve Varlık Fonunun ana konular olacağını belirtti.  
Karatepe - Şimşek görüşmesi

CHP’nin gölge kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sorumlu genel başkan yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Bakan Mehmet Şimşek ile görüşüyor. CHP'nin iki ekonomi kurmayının da katıldığı görüşmede, asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam gibi Karatepe'nin "yoksullaştırıcı ekonomi politikaları" adını verdiği konuların masaya yatırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in karşılıklı ziyaretlerinin ardından, iktidar ve ana muhalefet arasındaki görüşme trafiği, mevcut bakanlar ile CHP'nin gölge bakanları arasındaki görüşmelerle devam ediyor.

Karatepe'yi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Bakan Şimşek karşıladı.

Gündeme getirmeyi planladıkları başlıkları Cumhuriyet gazetesine anlatan Yalçın, "Biz insanların 10 bin lirayla hayatta kalamayacağını söylediğimizde ‘Bütçede kaynak yok’ diyorlar. Biz de diyoruz ki ‘Kaynak var, çağırın gösterelim.’ Görüşme bu nedenle oluyor. Yoksa onlarla oturup yeni bir ekonomi programı yazmayacağız" dedi.

Karatepe görüşmede asgari ücrete ve emekli maaşı alanların zam beklentilerinin, artırılması istenen tarımsal desteklerin, TÜİK verilerinin, Kamu Özel İş Birlikleri (KÖİ) projelerinin ve Varlık Fonunun ana konular olacağını belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.